Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Förlust för Mobiento

Publicerad: 2 augusti 2011, 08:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Mobiento gjorde en miljonförlust ifjol efter en USA-lansering, men årets omsättning pekar starkt uppåt.


Ämnen i artikeln:

MobientoStampen

Efter 2009 års raketökning tappade Mobiento knappt en miljon av omsättningen i fjol och landade på 25,6 miljoner kronor. Mobilbyrån vände också en vinst på drygt en halv miljon kronor till en förlust i fjol på 1,9 miljoner kronor.

– Resultatet har en hel del att göra med att dotterbolaget Adiento fick en helt ny affärsidé efter nya regler för mobil försäljning. Sedan tror jag också att man var lite väl försiktig samtidigt som man investerade i USA, säger Johanna Fagrell Köhler, som tillträdde som Mobientos vd i början av 2011.

Nu har den amerikanska verksamheten börjat komma på fötter efter uppstarten och det svenska kontoret växer rejält. I år har antalet anställda i gruppen ökat från ungefär 25 till drygt 40.

– Mitt första halvår har varit helt otroligt. Vi har haft en kraftig ökning sedan bokslutet, framför allt i Sverige men också i USA. Jag tror att vi kommer att omsätta kanske 50 procent mer i år, säger Johanna Fagrell Köhler.

Några nya kunder som tillkommit i år är det internationella kontot för Volvo Cars, SF och en mobilhandelssajt för norska Komplett Fritid.

– Vi räknar med att rekrytera även i höst och satsar på alla håll. Vi vet ju inget om sista raden eftersom vi investerar i år, men nästa år ska vi göra ett riktigt bra resultat.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

MobientoStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News