Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Förlust för Hallvarsson & Halvarsson

Publicerad: 21 Augusti 2013, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

UPPDATERAD. En av Sveriges största pr-byråer backar rejält – och gör en miljonförlust.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson Halvarsson

Hallvarsson & Halvarsson, en pr-byrå inriktad på förtroendeskapande företagskommunikation, väntade in i det sista med att skicka in sitt bokslut till bolagsverket.

Det är ingen rolig läsning för byråns medarbetare.

Fjolårets vinst på nära tio miljoner kronor har bytts mot en förlust på nästan två miljoner kronor. Samtidigt backade omsättningen från 165 miljoner kronor till 150 miljoner kronor.

”Marknadsförutsättningarna under räkenskapsåret präglades av fortsatt osäkerhet i ekonomin”, står det i förvaltningsberättelsen.

Vd:n Martin Peterson berättar för Dagens Media att investeringar i byråns digitala erbjudande KW Digital, tynger bokslutet.

– Men trots det är vi naturligvis inte nöjda med utfallet i stort. Under första halvåret 2013 har vi dock upplevt bättre skjuts, säger han.

Istället för att minska på personalen har Hallvarsson & Hallvarsson valt att använda extrakapaciteten som uppstått på grund av minksad arbetsbörda till att investera i kompetens- och affärsutveckling.

– Vi har valt att investera i firman istället för att dra i bromsen. Det har alltid lönat sig.

Trots att både intäkter och resultat minskade kraftigt ökade ersättningarna till styrelse och vd med en halv miljon kronor till 3,5 miljoner kronor.

Läs också:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hallvarsson Halvarsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.