Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"För en diskussion med Svenska Spel "

Publicerad: 5 september 2012, 07:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Carats vd Göran af Klercker säger att byrån kommer att inleda en diskussion med Svenska Spel efter att byrån förlorat mediebyråupphandlingen till Omnicom.

Ämnen i artikeln:

Göran af KlerckerSvenska SpelOmnicomCarat

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


I dag stod det klart att Svenska Spel väljer Omnicom som sin nya mediebyrå. Beslutet innebär att Carat förlorar kunden, som förra året investerade nästan 300 miljoner kronor brutto i medier.

Enligt tilldelningsbeslutet uppfyllde Carat inte alla kriterier i upphandlingen och uteslöts därför ur den slutgiltiga anbudsutvärderingen. 

Göran af Klercker, koncernchef för Aegis Sverige och vd på Carat, vill dock inte gå in på varför Carat missade att uppfylla kriterierna.

– Jag vill inte kommentera detta i detalj utan det är beskrivet i tilldelningsbeslutet. Vi kommer givetvis att föra en diskussion med Svenska Spel om den här frågan och sedan ta beslut om hur vi går vidare, säger han till dagensmedia.se.

Vad innebär det för byrån att ni tappar en så stor kund som Svenska Spel?

– Jag lämnar bara den kommentar som jag har lämnat tidigare. Vi går vidare med en diskussion med Svenska Spel och ser hur vi kan gå vidare.

I förra veckan fick Carats vd Amanda Koutra lämna byrån med omedelbar verkan. Göran af Klercker säger dock att byrån vid denna tid inte visste om att de missat att uppfylla kriterierna.

–  Amanda lämnade byrån innan vi visste om det här, säger han.

Så ni visste inte i förra veckan att ni inte var med i den slutliga anbudsutvärderingen?

– Vi fick reda på det här igår.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev