Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fler Westander-konsulter till Schubert & Jihde

Publicerad: 4 Maj 2011, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

Johannes Hylander och Jean-Daniel Maurin går till Schubert & Jihde. Pr-byråns samtliga fem delägare har ett förflutet på Westander.


I mars avslöjade dagensmedia.se att Westander drabbats av tre tunga avhopp inom public affairs - Paulo Silva, Jean-Daniel Maurin och Johannes Hylander. För en månad sedan började Paulo Silva som delägare och seniorkonsult på Schubert & Jihde. Nu ansluter även Westander-kollegorna Jean-Daniel Maurin och Johannes Hylander.

– Jag hade jobbat i sex år på Westander och kände att det var dags att pröva något nytt på egen hand. Det lockar mig att få ta ett delägaransvar och att få vara med och bygga varumärket, säger Jean-Daniel Maurin, som blir seniorkonsult på Schubert & Jihde.

Jean-Daniel Maurin har ett förflutet inom Miljöpartiet och arbetar i dag som aktiv fritidspolitiker i Skåne. Han har även jobbat på Malmös näringslivskontor och som journalist.

Kollegan Johannes Hylander har en bakgrund inom Folkpartiet och har arbetat som planeringschef på Högskolan i Jönköping och på Sif innan han gick till Westander. Även han är politiskt aktiv.

– Det här gick väldigt fort. Det ska bli så roligt att få vara med och bygga något nytt med så duktiga människor, som jag också vet att jag trivs så bra med, säger Johannes Hylander, som också blir seniorkonsult på byrån.

Schubert & Jihde får nu fem delägare som har lika stora andelar i byrån. Olle Schubert fortsätter som vd och Karin Jihde är styrelseordförande.

– Vi kan ju inte fortsätta med samma byrånamn. Alla våra namn börjar på konsonanter så det går ju inte, men en förändring blir det, säger Johannes Hylander

Pr-byrån ska fokusera på kunder inom samhällsrelaterade frågor och ska, precis som Westander, vara öppna med vilka kunder de arbetar med.

– Vi tar med oss öppenheten. Det hade varit omöjligt att inte vara öppna eftersom vi båda är politiskt aktiva. Nu kan vi berätta vilka kunder vi arbetar med och våra politiska kollegor kan avgöra om det påverkar situationen, säger Jean-Daniel Maurin.

Tar ni med er kunder från Westander?

– Det fungerar inte så. Kunderna avgör ju själva om vem de vill arbeta med. Visst har vi blivit kontaktade, men inget är klart ännu.

Schubert & Jihde startade 2010 och har i dag sex anställda med kontor i Stockholm, Jämtland och Skåne. Bland kunderna finns Musiksverige, Svenskt Näringsliv, SLAO, TeliaSonera, WWF och forskningsbolaget Apodemus.

– Om ett år hoppas jag vi är tio personer och att vi gemensamt får byrån att utvecklas och växa, säger Johannes Hylander.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.