Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fler ungdomar ska få sommarjobba på byråer i Stockholm

Publicerad: 10 mars 2016, 06:00
Uppdaterad: 10 mars 2016, 08:12

På bild: Maja Bredberg, pr-strateg, Forsman&Bodenfors. Lamin Sonko, pr-konsult, Jung Relations. David Orlic, medgrundare på Volontaire.

"Väldigt många av de här ungdomarna var intresserade av kreativt arbete tidigare, de visste bara inte att branschen fanns", säger Lamin Sonko pr-konsult på Jung Relations.


Ämnen i artikeln:

Jung

Stockholm Open startade sommaren 2015 för att bredda representationen i kommunikationsbranschen, genom att göra den tillgänglig för fler än de som idag söker sig till den.

I förra årets pilotprojekt erbjöds 25 ungdomar jobb på Forsman & Bodenfors, Jung, Åkestam & Holst, Volontaire och Edelman Deportivo.

Ett lyckat projekt som bidragit till att initiativtagarna Maja Bredberg, Lamin Sonko och David Orlic vill fortsätta med uppdraget, en lång tid framöver. – Att det skulle bli så pass lyckat var över förväntan. Väldigt många av de här ungdomarna var intresserade av kreativt arbete tidigare, de visste bara inte att branschen fanns, säger Lamin Sonko.  

Den här sommaren möjliggörs projektet tack vare Stockholm stad, som vill hitta nya sätt att skapa sommarjobb i samarbete med näringslivet. På deras hemsida ligger hela 300 jobb tillgängliga för folkbokförda Stockholmsungdomar mellan 17-19 år.

– Vi har höjt ambitionerna för sommarjobben i Stockholm eftersom vi vill att fler unga stockholmare ska få chansen till den där viktiga första raden på CV:et. Samarbetet med Sthlm Open är ett fantastiskt exempel på hur staden i samarbete med näringslivet kan bidra till fler sommarjobb som också håller god kvalitet, säger Emilia Bjuggren, arbetsmarknadsborgarråd, Stockholms stad.

Sommarjobbarna kommer, under en tre veckors period, skapa en kommunikationskampanj tillsammans med sin arbetsgrupp. Målsättningen är att de lösningar som presenteras vid avslutningen, ska ligga till grund för stadsdelarnas fortsatta arbete.

Ansökan ligger uppe till slutet av denna vecka.

– Det är snabba puckar och lite av en sådan process, men så är det när responsen varit fantastiskt. Folk på byråerna står redan till förfogande men det är inte helt klart vilka som kommer vara med, säger Lamin Sonko till Dagens Media.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.