onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Finns risk att jag är övertänd”

Publicerad: 14 februari 2012, 11:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Stand up-komikern, Hans Brontén, leder kvällens Inhouse-gala på Berns och lovar att underhålla och driva med branschen – på ett trevligt sätt.

Ämnen i artikeln:

Inhouse

HW

Henrik Widell


Ikväll går den andra upplagan av Arkitektkopias och Dagens Medias tävling Inhouse av stapeln på Berns. Värd för den slutsålda galan är komikern Hans Brontén.

– Det känns jättekul, jag är väldigt taggad för kvällen, nästa övertänd. Jag har tagit fram en outfit som jag tror passar i sammanhanget.

Outfit?

– Ja, jag jobbade som polis i 15 år, då bär man uniform och skickar tydliga signaler om vad man jobbar med. Ikväll gör jag något liknande, fast inom reklamvärlden då. Under första halvan av showen tar jag inspiration av branschens alla kreatörssjälar, under andra halvan blir det mer Mad Men-influerat. 

Alla stora stjärnor byter ju kläder minst en gång varje show. Du har tagit fasta på det?

– Ja, jag vill vara lite grann som Petra Mede.

Det finns många schabloner om hur en reklamare är. Vilka tycker du, som komiker, är roligast att driva med?

– Åh det finns massor. Kreatören kommer inte till möten med ett rutat kollegieblock som vi andra, de kör små block, olinjerat förstås som de fyller med mind maps och annan skit. Sedan briefas det och pitchas och man förstår inte hälften av vad de säger. Sedan kommer de inte gärna i tid till mötena heller, de får inte störas när de kreerar och alla är okej med det, och nickar uppskattande när de väl infinner sig. Reklamare jobbar med hjärnan, det finns gott om vältränade säljare men ganska ont om vältränade kreatörer, de nöjer sig med att sjalen sitter rätt runt halsen.

Oj, det var ord och inga visor.

– Schabloner som sagt. Jag tänker inte smäda publiken, bara driva lite med dem. Jag tror det är okej eftersom de flesta i branschen har självdistans och kan ta det med ett skratt. Ambitionen är att hosta galan på ett trevligt sätt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev