Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Finlands största design- och varumärkesbyrå till Stockholm

Publicerad: 7 Februari 2017, 12:28
Uppdaterad: 7 Februari 2017, 14:57

Wilma Halén, Project Coordinator, Saara Järvinen, Insight Specialist & Designer. Michael Biaudet, Project Manager, Annika Mesimäki, Managing Director.

Finska designbyrån Kuudes expanderar till Stockholm.


Ämnen i artikeln:

ArlaFazer

Kuudes har sedan ett antal år varit dominerande som den största designbyrån på den finska marknaden, och företag som Arla, Fazer, Orkla, Kesko och Helsingfors stad återfinns bland kunderna.

Byrån består idag av 30 personer och inkluderar designers, projektledare, arkitekter, insight-specialister, copywriters och konceptutvecklare.

Efter stark tillväxt på hemmamarknaden fattades beslut om att etablera i Sverige för att konkurrera om fler nordiska kunder. Nu öppnar Kuudes kontor i Stockholm.

– Genom etableringen i Stockholm öppnar sig nya möjligheter att ta oss an nordiska och internationella uppdrag. Våra två kontor kommer att arbeta integrerat, och vi strävar efter att skapa en så stark helhet som möjligt. Vår ambition är att vara en ledande aktör i hela regionen, säger Jari Danielsson, grundare och vd för Kuudes Helsinki samt styrelseordförande för Kuudes Stockholm, i ett pressmeddelande.

Inför lanseringen i Stockholm har man gjort en stor studie av svenska konsumentvanor som kommer lanseras på Fotografiska den 14e februari.

– Vi tror att det som kallas för ’informed consumption’ är en av de viktigaste trenderna just nu, och därför har både vi som byrå och studien vi lanserar ett särskilt fokus på detta. Globalt kan man se att konsumenter fäster allt större vikt vid betydelsefull konsumtion, man är mer återhållsam, och det man konsumerar har ofta en stark anknytning till sådant som självbild och identitet, säger Annika Mesimäki, Kuudes Sverigechef.

Kuudes svenska kontor ligger i nyöppnade Epicenter på Mäster Samuelsgatan, och består idag av 4 personer, men byrån letar redan nu efter ytterligare medarbetare.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ArlaFazer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.