Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Filip och Fredriks bolag expanderar till Norge

Publicerad: 22 april 2015, 11:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

På Rubicon gjorde Kristian Westgaard och Jens Bull flera norska versioner av Filip och Fredriks program. Nu går de in i Filip och Fredriks bolag när det expanderar till Norge.


Det svenska produktionsbolaget Mexiko Media startar en byrå i Norge. Kristian Westgaard, som närmast kommer från Rubicon, blir vd i den nya byrån. Han tar med sig medarbetaren Jens Bull som blir programchef. Båda två blir också delägare i Mexiko Media.

– Vi ser fram emot nya utmaningar. När Sveriges mest kreativa tv-huvuden bjuder in oss till ett samarbete är det en unik chans som inte går att tacka nej till, säger Kristian Westgaard och Jens Bull i ett pressmeddelande och fortsätter:

Kristian Westgaard och Jens bull har tidigare gjort norska versioner av Filip och Fredriks program. Däribland "Norges Härligaste", en variant på Filip och Fredrik-programmet "100 höjdare", där Bård och Vegard Ylvisåker har varit programledare.

Mexiko Media grundades 2012 av Lars Beckung tillsammans med Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Några av programmen som Mexiko Media har gjort i Sverige är "Hissen", Ska vi göra slut?" och "Nugammalt".

– Den norska marknaden är viktig för oss. Vi är ödmjuka över att det redan finns många starka företag i Norge, men hoppas på att vi ska kunna tillföra fler bra idéer. Vi hoppas också att de idéer Jens och Kristian skapar i det norska bolaget ska kunna överföras till oss i Sverige, säger Lars Beckung, vd på Mexiko Media, i ett pressmeddelande.

 

 

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.