Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fick gå från MTG TV – nu tar Joachim Nordlind över Mediacom

Publicerad: 10 mars 2015, 12:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

Dagens Media kan avslöja att Joachim Nordlind blir vd för Mediacom.


Ämnen i artikeln:

MediacomJoachim Nordlind

Joachim Nordlind fick lämna jobbet som vd för problemtyngda MTG TV i höstas när Anders Jensen (MTG:s chef för fri-tv i Skandinavien) själv tog över den posten.

– Jag behövde ett vaktbyte och ville själv komma närmare verksamheten, sade Anders Jensen, nyligen i en intervju med Dagens Media.

Sedan dess har Joachim Nordlind, som jobbat på MTG i 15 år, varit ledig och suttit i karantän.

Dagens Media kan nu avslöja att han rekryteras till vd-stolen på mediebyrån Mediacom. Där ersätter han Linus Hjoberg, som i december meddelade att han tänkte kliva av efter elva år som vd.

Linus Hjoberg berättade i en intervju med Dagens Media att han själv, i samarbete med en rekryteringsfirma, skulle sköta rekryteringen av sin efterträdare och att han skulle stanna som vd tills rekryteringen var avslutad.

Målet var att en efterträdare skulle presenteras senast i mars. Men ännu har den nye vd:n inte presenterats, varken intern eller externt.

Group M-byrån Mediacom är en av Sveriges största mediebyråer med en omsättning på nära 1,2 miljarder kronor i Stockholm och Göteborg.

Linus Hjoberg vill i nuläget inte kommentera rekryteringen av den nye vd:n. Joachim Nordlind vill varken bekräfta eller dementera Dagens Medias uppgifter.

Joachim Nordlind har även tidigare i karriären jobbat på mediebyrå. Under 2000-talets mitt var han tv-chef på mediebyrån Carat.

2007 lämnade han Carat för att bli försäljningsdirektör på MTG. I början av 2012 tog han klivet upp som tillförordnad vd för MTG TV, efter att Manfred Aronsson sagt upp sig – en roll som senare under det året permanenterades.

LÄS ÄVEN:

Prenumerant? Läs även om spelet bakom Joachim Nordlinds sorti från MTG TV.

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MediacomJoachim Nordlind

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.