söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fem får gå från Deasign

Publicerad: 9 februari 2012, 13:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Tre produktionsledare och två projektledare tvingas bort från digitalyrån Deasign på grund av arbetsbrist.

Ämnen i artikeln:

Deasign

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


– Både bland våra kunder och på marknaden i övrigt blir efterfrågan på produktionstjänster mindre och mindre eftertraktad, vilket innebär att vårt behov av produktionsledare minskar, säger Deasigns koncernchef Axel Bendrik till dagensmedia.se.

I gengäld ökar efterfrågan på rådgivning inom digital strategi, konceptutveckling och kreation.

– Därför har vi beslutat att två seniora medarbetare går över till att bli projektledare på heltid, vilket innebär att två tidigare projektledarroller har blivit överflödiga.

Det är byråchefen Oscar Sparreljung och client service directorn Hanna Dahlin som nu lämnar dessa positioner för att istället fullt ut fokusera på kunder i roller som projektledare och strateger.

– Vi märker att våra kunder mer och mer efterfrågar tyngre strategisk kompetens och mer affärsmässig tyngd i uppdragen. Därför är det där vi behöver stärka upp och använda våra seniora medarbetare till det, säger Axel Bendrik. 

Vilka fem personer som tvingas lämna Deasign vill Axel Bendrik inte berätta.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva säga upp duktiga om omtyckta kollegor. Men beläggningen på produktionstjänster är för låg. Vi måste anpassa oss till hur marknaden ser ut, säger han.

Deasigns omsättning uppgick till 39 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2010/2011, och resultatet landade på 310 000 kronor. Bolaget hade då 29 anställda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev