Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Färre konkurser i mediebranschen

Publicerad: 3 April 2014, 12:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:42

UC rapporterar en fortsatt minskning av företagskonkurser inom information- och kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

UC

Den positiva utvecklingen inom företagskonkurser fortsätter. Affärs- och kreditupplysningsföretaget UC rapporterar en konkursminskning med 5 procent i mars månad och en total minskning med 10 procent efter årets första kvartal, jämfört med förra året.

Mest minskar antalet konkurser inom information- och kommunikationsbranschen, transportsektorn, detaljhandeln och byggindustrin.

Totalt gick 51 bolag i information- och kommunikationsbranschen i konkurs under det första kvartalet i år, vilket kan jämföras med 65 företag under det första kvartalet 2013, vilket är en minskning på 22 procent.

– Antalet företagskonkurser har minskat eller stått stilla under de tre senaste kvartalen, och många företag har fått ett stabilare kassaflöde och bättre lönsamhet, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh, i ett pressmeddelande.

Geografiskt minskar konkurserna i de flesta länen under första kvartalet, men störst är minskningen i Gotlands och Blekinge län.

Många konjunktursignaler pekar i positiv riktning och en betydande andel av de mindre företagen planerar att anställa mer personal, noterar UC.

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

UC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.