Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Family Business anställer igen

Publicerad: 21 november 2011, 04:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Family Business stärker det kreativa teamet med copyn Tobias Grönberg från Storåkers. Retailbyrån tror på över 20 procents tillväxt under nuvarande räkenskapsår.


Ämnen i artikeln:

Family Business

För en månad sedan lockade Family Business över Forsman & Bodenfors stjärnskott-ad Janna Norberg, som nyligen vann prestigefulla Campaigns Emerging Talent Award.

Nu har även Storåkers McCanns copy Tobias Grönberg anslutit sig till byrån, som nu har 20 anställda.

– Vi har fått in många nya, stora uppdrag i höst och det kräver mycket mankraft. Därför har vi kunnat anställa både Janna och Tobias som är två fantastiska kreatörer, säger Mårten Knutsson, grundare och vd på Family Business.

Strax före sommaren började även Martin Werner som operativ chef på Family Business. Han har ett föflutet som retail- och säljchef på Nokia.

Byrån har även knutit till sig den digitala designstrategen och Starsky-grundaren Staffan Björn, som frilansare.

– Även om vi sålt bra nu så siktar vi inte på att växa så mycket mer eftersom det är svårt att veta hur konjunkturen utvecklar sig framöver. Det kan ju komma neddragningar. Vi ska istället jobba med effektiviteten hos våra befintliga resurser, säger Mårten Knutsson.

En av de nya kunderna är det estniska chokladbolaget Kalev. I maj kammade byrån hem guld i designkategorin för sitt arbete för dagligvaruleverantören Põltsamaa-Felix i Estlands motsvarighet till Guldägget.

Bland Family Business nuvarande kunder finns Absolut, Carlsberg, Nokia, Statoil och Betsafe. Byrån omsatte omkring 30 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret som sträcker sig från maj 2010 till april 2011.

– Det går sakta men säkert uppåt, men vi vill inte ta några stora risker och är försiktiga med anställningar. Jag tror det blir en omsättning på omkring 37 miljoner från maj i år till april nästa år, säger Mårten Knutsson.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Family Business

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.