Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

F&B slås samman med KBS

Publicerad: 18 september 2018, 14:46
Uppdaterad: 19 september 2018, 10:58

Foto: Niklas Palmklint

Genom sammanslagningen ska byråns kreativa arbetssätt tas vidare ut i världen.


Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Forsman & Bodenfors slås samman med Kirshenbaum, Bond, Senecal och Partners (KBS) under det gemensamma namnet Forsman & Bodenfors.

Sammanslagningen innebär, enligt pressmeddelandet, att Forsman & Bodenfors kreativa arbetssätt tas ut globalt. Samtidigt stärks det upp av KBS expertis inom tech, media, data och analystjänster.

Totalt omfattar den nya byrån över 700 personer på sammanlagt åtta kontor i Göteborg, Stockholm, New York, London, Montreal, Toronto, Shanghai och Singapore.

I samband med sammanslagningen intar Anna Qvennerstedt rollen som global ordförande för Forsman & Bodenfors, hon kommer tillsammans med en global styrgrupp leda byrån globalt.

Global vd blir New York-baserade Guy Hayward, tidigare vd för KBS.

– Vi har sökt länge efter rätt väg att få ut Forsman & Bodenfors och vårt sätt att jobba i världen. I KBS har vi hittat en partner som kompletterar oss på helt rätt sätt, med teknisk innovation och tjänsteutveckling. Eftersom det numera är omöjligt att tänka på kreativa idéer utan att samtidigt fundera på var och hur de ska uppstå, så känns det värdefullt att nu ha mediabyrån The Media Kitchen som del av vårt erbjudande, säger Anna Qvennerstedt, i ett pressmeddelande.

Silla Levin fortsätter som vd för Forsman & Bodenfors i Sverige.

– Det känns oerhört spännande att vi nu tar ytterligare ett stort kliv ut i världen. Jobben vi gör här i Sverige kommer fortsatt spela en mycket viktig roll för Forsman & Bodenfors. Det var här vi grundades för över 30 år sedan och det är här vårt unika arbetssätt tog form, utan hierarkier och med uppgiften som enda chef, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att få verka i ett internationellt sammanhang ger oss mängder med kunskap som kommer våra svenska kunder till nytta. Oavsett om du är ett litet svenskt företag eller ett stort företag på många marknader så är vi alla del av samma globala värld idag.

Om KBS:

KBS bildades i New York 1988 och är ett globalt kreativt kommunikations- och teknologibolag. Inom KBS finns även två dotterbolag. Mediabyrån The Media Kitchen, som med kontor i USA, Kanada och Storbritannien är specialiserad på både strategi och köp inom digitala medier. Dessutom Londonbaserade Albion med fokus på digital transformation och tjänsteinnovation.

Om Forsman & Bodenfors:

Forsman & Bodenfors ägdes av en grupp anställda fram till 2016, då verksamheten såldes till MDC Partners Inc, som sedan tidigare ägde även KBS. Som första steg på den internationella resan startade Forsman & Bodenfors under 2018 ett kontor i Singapore. Inom Forsman & Bodenfors ingår även fyra dotterbyråer, Happy F&B, F&B Factory, F&B Inhouse och F&B Studios.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.