onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Eva Hamilton: "Roligt att få stoppa fingrarna i pajen"

Publicerad: 7 september 2017, 12:10
Uppdaterad: 7 september 2017, 12:19

För Dagens Media berättar SVT:s förra vd, Eva Hamilton, om tjänsten på JKL, hur det är att få Göran Persson som kollega och vad hon kommer bidra med på pr-byrån.

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonJKL

HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


SVT:s förra vd, Eva Hamilton, går in deltid på pr-byrån JKL, samtidigt behåller hon sina styrelseuppdrag i bland annat LKAB, Lindex, Fortum och Nexiko.

– Jag har funderat en hel del över i vilken utsträckning det är okej och går att kombinera mina styrelsejobb med det här uppdraget. Jag har försäkrat mig om att ifall det skulle finnas någon form av konflikt mellan mina uppdrag kommer jag inte vara inblandad i de uppdragen från JKL överhuvudtaget. Jag kommer inte ens få reda på dem. 

Som bekant har även den förre statministern Göran Persson haft en tjänst som seniorrådgivare på JKL sedan 2007 och Eva Hamilton ser fram emot att arbeta tillsammans med honom.

– Det ska bli roligt att jobba tillsammans med honom. Jag har följt honom som journalist sedan tiden jag var korrespondent i Bryssel när han var finansminister och Sverige gick med i EU. Som statsminister och journalist hade vi en reserverad relation men nu träffar jag även honom som ordförande i LKAB. Det är en otroligt intelligent och kunnig människa med förmågan att se de stora linjerna.

Varför Eva Hamilton tackat ja till just JKL beror på att hon anser att JKL är "vassast i Sverige" på den typen av kommunikation som de gör.

Vad kommer du att bidra med på JKL?

– Jag kommer framförallt bidra med samhällskunskap. Jag vet hur Sverige fungerar, jag har ett väldigt brett nätverk och är välinformerad om vad som pågår. Jag har själv lett ett stort företag under en extremt intensiv bevakning och granskning som SVT alltid står under. Genom mina styrelseuppdrag har jag även skaffat större förståelse för vilket inflytande och ansvar en styrelse faktiskt har, det är kunskaper som kan komma till godo. Jag har även fortfarande journalistikens breda upptagningsyta, säger Eva Hamilton och avslutar:

– JKL har ett antal spännande uppdrag och det är roligt att få stoppa fingrarna i pajen. Jag har alltid, i hela mitt liv, tyckt att det är roligt att gå in i nya arenor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev