Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"Ett oerhört tufft år"

Publicerad: 5 Augusti 2009, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Pia Grahn Brikell tog över Storåkers mitt i en kris och strax efter att storkunden Telia lämnat byrån. "Det finns inte en enda byrå som inte ser över sina kostnader nu", säger hon.


Pia Grahn Brikell har varit vd på Storåkers sedan i maj. Den första stora kundvinsten efter hennes tillträde var Estrella, en kund som byrån redan börjat arbeta med.

– Vissa kunder ligger lågt medan andra kör på som om det inte var lågkonjunktur, säger hon.

Hon säger att byrån för närvarande är involverade i flera stora pitcher.

– Jag tycker det verkar vara ovanligt många pitcher på gång just nu. Det brukar inte komma igång förrän senare hösten men det är stor rörlighet just nu.

Varför är det så, tror du?

– Många annonsörer ser över sin marknadsföring och sina byrårelationer i dessa tider. I början av året valde många att inte göra någonting för att läget var så osäkert. Det är det fortfarande, men nu har man börjat agera.

– Jag tror att det finns en nyfikenhet kring Storåkes eftersom mycket har hänt hos oss. 

En sak som hänt är bokföringsskandalen inom koncernen. Har den påverkat er?

– Nej, ärligt talat har den inte det. Den berör ju Trigger. Det som kan ha berört oss är att medierna ibland lite slarvigt har skrivit Storåkers eftersom Michael är koncernchef. Men däremot tror jag att många är nyfikna eftersom vi har ny ledning och en ny byrå efter sammanslagningen med Momentum.

Eftersom Storåkers är börsnoterat får Pia Grahn Brikell inte ge några ekonomiska prognoser. 

– Men det är klart att det är ett oerhört tufft år. Det är bara att slå upp en näringslivstidning så märker man att många har det svårt.

Har ni gjort något för att spara?

– Det finns inte en enda byrå som inte ser över sina kostnader just nu.

Har ni gått ned i personal?

– Det är svårt att svara på det. Det finns några som slutat, ja. Vi har precis slagit ihop två byråer och under våren före jag kom var det några som slutade av olika anledningar. Men vi har också rekryterat - i måndags började en ny projektledare i Robert Bryhn. 

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.