Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Essen International vinner Mälab

Publicerad: 2 November 2015, 08:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:23

Essen International ska hjälpa Mälab att designa svensk kollektivtrafik.


Mälab har under året genomfört en upphandling av kommunikationsbyrå, för tjänster relaterade till profileringen av den nya trafiken.

Företaget har som uppdrag att sätta upp ett nytt regionaltågssystem i Mälardalen, vilket bland annat innebär köp av 33 nya tåg, ny depå, ny trafikoperatör och nya biljetter.

Upphandlingen vanns av Essen International, som under kommande år ska designa ett nytt biljettsystem och tågmärke för svensk kollektivtrafik.

– Vi är fantastiskt glada. Vi betraktar uppdraget som en ynnest och ser fram emot att få designa svensk kollektivtrafik, säger Alex Holmén, vd för Essen International, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Essen påbörjades i slutet av september i år och hittills har man genomfört researcharbete, intervjuer och fokusgrupper.

Enligt Mälab känner man stort förtroende för Essen som ansvarig för att leda arbetet med företagets varumärken, både avseende projektledningen, hanteringen av Mälabs många intressenter och det kreativa designerarbetet.

– Detta uppdrag är just nu ett av Sveriges största projekt i tågbranschen och kommer att påverka många människors vardag framöver. Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Essen under den spännande tid som ligger framför oss de närmaste åren, säger Lisa Sandberg, projektledare på Mälab, i pressmeddelandet.

Mälabs uppdrag är förvaltning och utveckling av regional tågtrafik.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.