Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Eight och Wonderleap går ihop

Publicerad: 16 januari 2013, 12:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

De Malmöbaserade reklambyråerna Eight och Wonderleap fusioneras. Tillsammans får de en omsättning på närmare 40 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Eight

Den nya byrån blir en helhetsleverantör som tar avstamp i affärs- och kommunikationsstrategier som ska resulterar i kommunikationslösningar och idéer för alla mediekanaler. Dessutom ska byrån erbjuda framtidsinsikter via ett samarbete med Kairos Future.

– Jag tror att det är bra att konsolidera sig. Vår bransch är under ständig förändring och men behöver stå på tårna för att vara framgångsrik. Vi kom överens strax före jul och skrev under i måndags, säger Klas Tjebbes, vd på Eight.

Den nya byrån får namnet Wonderleap & Eight. Tillsammans har de kunder som Atea, Vi-skogen, Bona, Emporia, Elitfönster, Läkerol, Skånemejerier, Inwido, Kockens, Tetrapak, Scandlines, Abbvie Danmark och Subaru.

För kunderna blir det dock inga omedelbara förändringar, utan de kommer att jobba vidare med sina respektive arbetsgrupper.

Kommer sammanslagningen att förändra erbjudandet?

– Kortsiktigt kommer vi att erbjuda samma sak till kunder som vi redan gjort i många år. Men på lång sikt blir vi en riktigt stark aktör i regionen och ett tydligt alternativ för de marknadschefer som inte vill sitta och åka upp till Stockholm.

Det nya bolaget kommer att vara igång 1 februari, då Wonderleap även flyttar in i Eights lokaler vid Gustaf Adolfs Torg i Malmö.

Wonderleap & Eight får ett delat ledarskap. Klas Tjebbes blir vd, medan Anna Nordström Carlsson från Wonderleap blir arbetande styrelseordförande och client director.

Tillsammans får byråerna en omsättning på cirka 40 miljoner kronor och man kommer att ha 25 anställda.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra också när det gäller personal. Vi är två byråer som har mycket att göra så vi kommer att ha full sysselsättning med detsamma.

Wonderleap & Eight ägs av Klas Tjebbes, Albin Wendel, Björn Lindén, Lars Larsson och Martin Johansson, ägare till Eight, samt Anna Nordström Carlsson och Christian Godden, ägare av Wonderleap.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eight

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.