onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter svenskarnas intåg – toppchef lämnar McCann

Publicerad: 7 juli 2011, 05:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

Efter bara ett år på McCann Erickson slutar strategichefen Lee Daly, skriver adage.com.

Ämnen i artikeln:

McCannAndreas DahlqvistLinus Karlsson

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Som Dagens Media tidigare berättat har McCann haft ett turbulent år. I april 2010 tillträdde Nick Brien som vd för McCann Worldgroup. Sedan dess har han bland annat satt ihop ett globalt strategiteam och bytt ut en rad chefer på de olika McCann-enheterna.

Och tre svenskar utgör nätverkets kreativa dreamteam; Linus Karlsson, Andreas Dahlqvist och Matias Palm-Jensen. Linus Karlsson som kreativt ansvarig och ordförande för McCann New York och London, Andreas Dahlqvist som vice ordförande och exekutiv cd i New York och Matias Palm-Jensen som innovationschef för Europa, Mellanöstern och Afrika med bas i London.

Lee Daly var en del av nätverkets globala ledningsgrupp, skriver adage.com. Och det verkar vara på grund av flera kaosartade nyckelkunder som han avgår. I sin avskedsansökan skriver Lee Daly:

”Min tid på McCann har varit mycket intressant och de stora utmaningar vi har tvingats anta hos kunder som L’Oréal, GM/Opel och Nestle har varit oöverträffade, då det mer eller mindre varit ständig kris de senaste 2,5 åren. […] Det har varit helvetiskt tufft många gånger, men jag är övertygad om att McCann kan återuppbygga dessa konton för att se dem blomstra i framtiden”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev