Gå direkt till textinnehållet

Efter #sistabriefen – 54 göteborgsbyråer skapar gemensam plattform

"Jag är stolt över att vi är så många som slutit upp och nu tar steget fullt ut för att skapa ett jämlikt arbetsklimat i hela branschen", säger Louise Danckwardt, byråledare på Sandberg Trygg, som ligger bakom iniaitivet.

Byråsamarbetet kring #sistabriefen i Göteborg har lanserat en gemensam plattform för att motverka sexuella trakasserier i kommunikationsbranschen.

Det var efter kommunikationsbranschens eget #metoo-upprop – #sistabriefen – som 24 byråer i Göteborg slöt upp för att gemensamt samarbeta mot trakasserier och ojämnställda förhållanden i kommunikationsbranschen.

Tanken var att ledarna från de olika byråerna ska träffas minst fyra gånger per år, för att gemensamt sätta en standard för hela reklambranschen.

Idag har totalt 54 göteborgsbyråer anslutit till initiativet, och nu lanserar gruppen en gemensam plattform mot diskriminering.

– Alla ska kunna vara trygga på jobbet utan att utsättas för trakasserier, härskarteknik och orättvisor. Vi hoppas såklart att vi kan inspirera våra kollegor i resten av Sverige att också gå ihop och göra något på allvar, säger Louise Danckwardt, byråledare på Sandberg Trygg, som ligger bakom iniaitivet, i ett pressmeddelande.

Sedan byråsamarbetet i Göteborg inleddes har tre konstituerande möten hållits och en plan arbetats fram för att motarbeta trakasserier och ojämnställda förhållanden i reklambranschen. Bland annat har en gemensam uppförandekod påbörjats.

På den gemensamma hemsidan, kallad byrasamarbetet.se, finns information, verktyg och diskussion om lösningar. Dessutom startas nu en föreläsningsserie för branschen i Göteborg, och först ut är Elaine Eksvärd med ett seminarium om härskarteknik.

Alla byråer i samarbetet:

Alexén Avehall Advisory Aoki  Change the Agency  CordovanDDB EhrenstråhleDigitasLBi Dragster Ellermore Forsman & Bodenfors Linderoths  Lucky Punk Manifest PR Milk Mockup More Alliance HoyMad TerrierMore Human 2 HumanMore PRRevolveRubrikStarkStartTrue StoriesUnderstanditVekstNine Yards NOWA-gruppen ADVBeamon FosburyDNA AgencyGappioHabermaxNobilisNowa KommunikationStillbackTre ArtNyla Design Paradigm Sandberg Trygg SCPGREY Spoon  Stendahls  The Compadres  Uncle Unicorn Valentin&Byhr We Are More  SotWe Are HiringWe Are InsightWe Are ReagentWe Are ReleventWe Are UncolouredWe Are VisualWe made you look Welcom Where is my pony  Yrgo

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2018-03-16 13.13Uppdaterad 2018-03-16 15.50

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: