Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter #sistabriefen – 54 göteborgsbyråer skapar gemensam plattform

Publicerad: 16 Mars 2018, 13:13
Uppdaterad: 16 Mars 2018, 15:50

"Jag är stolt över att vi är så många som slutit upp och nu tar steget fullt ut för att skapa ett jämlikt arbetsklimat i hela branschen", säger Louise Danckwardt, byråledare på Sandberg Trygg, som ligger bakom iniaitivet.

Byråsamarbetet kring #sistabriefen i Göteborg har lanserat en gemensam plattform för att motverka sexuella trakasserier i kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

metoo

Det var efter kommunikationsbranschens eget #metoo-upprop – #sistabriefen – som 24 byråer i Göteborg slöt upp för att gemensamt samarbeta mot trakasserier och ojämnställda förhållanden i kommunikationsbranschen.

Tanken var att ledarna från de olika byråerna ska träffas minst fyra gånger per år, för att gemensamt sätta en standard för hela reklambranschen.

LÄS MER: Göteborgsbyråer enas efter #sistabriefen

Idag har totalt 54 göteborgsbyråer anslutit till initiativet, och nu lanserar gruppen en gemensam plattform mot diskriminering.

– Alla ska kunna vara trygga på jobbet utan att utsättas för trakasserier, härskarteknik och orättvisor. Vi hoppas såklart att vi kan inspirera våra kollegor i resten av Sverige att också gå ihop och göra något på allvar, säger Louise Danckwardt, byråledare på Sandberg Trygg, som ligger bakom iniaitivet, i ett pressmeddelande.

Sedan byråsamarbetet i Göteborg inleddes har tre konstituerande möten hållits och en plan arbetats fram för att motarbeta trakasserier och ojämnställda förhållanden i reklambranschen. Bland annat har en gemensam uppförandekod påbörjats.

På den gemensamma hemsidan, kallad byrasamarbetet.se, finns information, verktyg och diskussion om lösningar. Dessutom startas nu en föreläsningsserie för branschen i Göteborg, och först ut är Elaine Eksvärd med ett seminarium om härskarteknik.

Alla byråer i samarbetet:

Alexén Avehall Advisory Aoki  Change the Agency  CordovanDDB EhrenstråhleDigitasLBi Dragster Ellermore Forsman & Bodenfors Linderoths  Lucky Punk Manifest PR Milk Mockup More Alliance HoyMad TerrierMore Human 2 HumanMore PRRevolveRubrikStarkStartTrue StoriesUnderstanditVekstNine Yards NOWA-gruppen ADVBeamon FosburyDNA AgencyGappioHabermaxNobilisNowa KommunikationStillbackTre ArtNyla Design Paradigm Sandberg Trygg SCPGREY Spoon  Stendahls  The Compadres  Uncle Unicorn Valentin&Byhr We Are More  SotWe Are HiringWe Are InsightWe Are ReagentWe Are ReleventWe Are UncolouredWe Are VisualWe made you look Welcom Where is my pony  Yrgo

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

metoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.