Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter grundarens avhopp – nu ska Some Guys växa

Publicerad: 21 mars 2014, 12:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Grundaren Daniel Sjöblom och Erik Ceder, ad och huvudansvarig digital designer, har sagt upp sig från Some Guys. För Dagens Media berättar vd:n Tobias Löfgren om planerna framåt.


Det var igår som Dagens Media berättade att Some Guys tappar två tunga medarbetare.

Men vd:n Tobias Löfgren är inte orolig över avhoppen.

– Vi har jobbat tillsammans väldigt länge och det är klart att det är tråkigt att de lämnar. Men vi tappar ingen kompetens utan snarare resurser. Både strategen och designern finns kvar i de resurser vi har, säger Tobias Löfgren till Dagens Media.

Anledningen till att Daniel Sjöblom och Erik Ceder lämnar är helt enkelt att de ville göra något annat, enligt Tobias Löfgren.

– Det är som ett förhållande. Vi är inte på något sätt osams i det här.

Tobias Löfgren berättar att Some Guys verksamhet nu ska bli mer nischad.

– Jag har velat bygga upp en byrå och från början när vi startade blev det, precis som det blir för många mindre byråer, en väldigt bred verksamhet där vi snarare blev generalister än specialister. Det här vill jag smalna av, säger han och fortsätter:

– Varje resurs ska fokusera på att bli bättre på sin nisch och när vi går ut nu kommer vi att säga att vi är en strategisk digitalbyrå snarare än en reklambyrå.

I samband med detta inleder Some Guys en rekryteringsoffensiv. Bland annat ska byrån hitta UX-designers, interaktionsdesigners och design directors. Processen är redan igång och totalt ska Some Guys växa med 4-5 anställda i år.

Dessutom ska byrån anställa en creative director så att Tobias Löfgren kan fokusera på att bygga soliditet och få in pengar.

– Jag kommer också att få in externt kapital i bolaget för att göra den här expansionen.

Vilka är det som går in med pengar?

– Jag kan inte berätta det än. Men det handlar om entreprenörer. De var väldigt heta på gröten så det var inte särskilt svårt att få in dem.

Under 2013 omsatte Some Guys drygt 15,2 miljoner kronor. I år siktar Tobias Löfgren på att byrån ska omsätta 19 miljoner kronor varav 15 procent ska vara vinst.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News