Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter fuskanklagelserna – Årets byrå ändrar reglerna

Publicerad: 4 September 2014, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

Efter att Dagens Media kunde avslöja tveksamheter kring en av årets vinnare ändrar Regi nu reglerna för Årets byrå.


Igår kunde Dagens Media berätta att byrån Seventy, som vann i kategorin "Varumärkes- och designbyråer” med omsättning över 25 miljoner kronor, i själva verket omsatte alldeles för lite pengar.

Bolagets första bokslut visar på en total omsättning på 22,3 miljoner kronor – på 18 månader. Något som gjort konkurrenter i branschen förbannade.

Nu, dagen efter sista ansökningsdagen inför nästa års upplaga, väljer Regi att ändra reglerna i Årets byrå.

Beslutet togs efter ett extrainkallat styrelsemöte.

Enligt de nya reglerna är redan uppnådda och dokumenterade omsättningssiffror som ska ligga till grund för klassificering och bedömning i Årets byrå.

" Därmed är denna lilla blotta åtgärdad för all framtid och prognoser för innevarande verksamhetsår/bokslutsår kan alltså inte längre ligga till grund för klassificering framgent", skriver Årets byrå.

– Vi har arbetat med Årets byrå i 15 år och har kommit mycket långt i rättvisa och relevans. Men vi förädlar och utvecklar regelverket fortsatt, när vi ser behov av det, säger Regis vd Robert Skölfman i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.