Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter förlusterna – Stopp slås ihop med Mediamonks

Publicerad: 30 November 2015, 09:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Produktionsbolaget Stopp har tappat intäkter år för år – nu sväljs bolaget av konkurrenten.


Ämnen i artikeln:

Stopp

Produktionsbolaget Stopp har tappat stadigt i omsättning under flera år. 2010 omsatte bolaget 56 miljoner kronor. 2014 var motsvarande siffra 36 miljoner kronor. Stopp har även gått med förlust under de senaste åren, med undantag för 2013. 2014 skrevs rörelseresultatet till -2,3 miljoner kronor. Samma år avvecklades verksamheten i Österrike.

Nu står det klart att Stopp sväljs av produktionshuset Mediamonks. Det framgår av ett pressmeddelande. Sammanslagningen ska bland annat stärka de båda bolagen inom det växande området virtual reality.

Stopps vd och ägare Pasi Helin blir nu delägare i Mediamonks, och kommer fortsatt att driva Stockholmskontoret.

– Efter att ha drivit Stopp i 14 år ser jag fram emot att ta nästa steg. Genom att bli en del av Mediamonks kan vi verkligen erbjuda våra färdigheter på en global skala. Samtidigt blir det lättare för MediaMonks att locka till sig digitala talanger från den svenska marknaden. Jag ser verkligen fram emot att skapa ännu mer prisbelönade projekt för såväl lokala som internationella byråer, säger Pasi Helin, i ett pressmeddelande.

Fredrik Frizell, Stopps vd för verksamheten i Los Angeles, ska driva det gemensamma LA-kontoret.

– Vi har alltid varit ett stort fan av Stopps arbete, speciellt inom VR. Jag är otroligt glad över att kunna meddela att vi nu går samman, och att deras starka 50-mannalag blir en del av Mediamonks. Vår kombinerade kompetens inom VR, digitalt och filmproduktion kommer vara väldigt värdefullt för de kreativa byråer, varumärken och underhållningsföretag som vi arbetar för, säger Victor Knaap, vd för Mediamonks, i pressmeddelandet.

Mediamonks är baserat i Amsterdam, men har kontor bland annat i Los Angeles där bolaget tidigare har konkurretat med Stopp.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stopp

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.