Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Effektfabriken och Gaia går samman

Publicerad: 28 November 2014, 11:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:20

Ska ge helhetsgrepp på digitala processer.


Medieproduktionsbyrån Effektfabriken bildar team med IT-byrån Gaia. Anledningen till sammanslagningen av de båda Norrköpingsbyråerna är att skapa ett helhetsgrepp vad gäller digitalt arbete.

Gaias fokus på systemlösningar och IT-projekt, kombinerat med Effektfabrikens expertis inom digitalproduktion och rörlig bild, möjliggör detta, säger Gaias vd Johan Lindén i ett pressmeddelande.

– I takt med digitaliseringens frammarsch och det ökade behovet av interaktion med kunderna i olika plattformar, har vi märkt att IT-och kommunikationstjänster kommer allt närmare varandra. Tillsammans med Effektfabriken kan vi nu erbjuda kunderna en helhetslösning, från affärssystem till innehåll i de digitala kanalerna, som exempelvis film och animeringar, säger han.

Bolagen har nu bildat ett gemensamt holdingbolag som ägs av de befintliga företagens delägare.

– Vi känner varandra väl sedan tidigare. Dels på grund av att vi har kontor i samma hus, men främst har vi lärt känna varandra genom våra gemensamma kunder som Returpack, Stadium och BillerudKorsnäs, säger Effektfabrikens vd Per von Koch i pressmeddelandet.

Varumärkena Effektfabriken och Gaia kommer leva vidare inom den nuvarande lösningen.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.