Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dominika stäms på 100 000 kronor

Publicerad: 1 Juli 2009, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Dominika Peczynski stäms vid Stockholm tingsrätt och krävs på 100.000 kronor av diskrimineringsombudsmannen, DO.


Dagensmedia.se har tidgare berättat att Dominika Peczynski, vd på pr-byrån Mafioso, hamnade i blåsväder då hon skämtade med en praktiksökande man genom att säga att hon endast anställer homosexuella män.

- Jag kände mig väldigt kränkt, sa den praktiksökande till Dagensmedia.se.

Dominika Peczynski säger nu:

– Jag skojade och sade att vi bara anställer bögar, och det gjorde jag för att jag inte ville såra honom och säga den egentliga orskaken till att han inte kunde få en praktikplats. Nu låtsas han vara kränkt och tycker att vi ska betala honom hundratusen kronor.

Dominika Peczynski har diskuterat förlikning med DO och praktikanten, men DO:s krav på 100 000 kronor var enligt Dominika Peczynski orimligt.

Därför har DO nu stämt Mafioso pr vid Stockholms tingsrätt på samma belopp.

– Det här är vad DO ägnar hela dagarna åt, Det är skandal. De gör bedömningen att han känner sig jättekränkt, min bedömning är att han är ute  efter pengar. Om man läser hans anmälan är det uppenbart att vi har skojat med honom, säger Dominika Peczynski.

– Jag sa till DO att det är lågkonjunktur och att vi inte har möjlighet att betala 100 000 kronor, vi måste ju betala hyra och löner till vår personal. Men DO tycker uppenbarligen att det är rimligt att försätta företag i konkurs, och slösa bort skattebetalarnas pengar på sånt här.

Efter att artikeln publicerats hör den praktiksökande av sig till Dagensmedia.se med en kommentar:

– Dominika säger att jag gör det bara för pengarna men det är inte sant. Jag ska inte ens behålla dem utan ska skänka dem till Rädda Barnen. Jag gjorde det här för att markera att hennes beteende inte är okej.

 

 

 

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.