Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Diplomatgruppen köper Strateg

Publicerad: 25 april 2018, 07:17
Uppdaterad: 25 april 2018, 07:18

Oscar Hyléen, vd för Diplomatgruppen.

"Med förvärvet av Strateg förstärker vi ytterligare vårt erbjudande till våra kunder inom digital strategi och utveckling samt marknadskommunikation", säger Diplomatgruppen-vd:n Oscar Hyléen.


Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Örebrobaserade kommunikationsbyrån Strateg Marknadsföring består i dag av omkring 50 medarbetare. Deras verksamhet, med bland annat nära samarbete med Örebro Universitet, inkluderar fyra team med kreatörer, projektledare, UX-kompetenser och utvecklare.

I dag står det klart att byrån köps upp av Diplomatgruppen. Förvärvet innebär att Diplomatgruppen nu går från omkring 60 medarbetare och rådgivare till 110.

– Med förvärvet av Strateg förstärker vi ytterligare vårt erbjudande till våra kunder inom digital strategi och utveckling samt marknadskommunikation och tar därmed position som en av de ledande kommunikationsrådgivarna i landet, säger Oscar Hyléen, vd för Diplomatgruppen, i ett pressmeddelande.

Fredrik Vannestål, vd på Strateg, menar att kommunikationsbyrån nu, som en del av Diplomatgruppen, ges unika möjligheter att vara med och forma ett starkare erbjudande inom kommunikationsrådgivning.

– Tillsammans får vi en större bredd och djupare kompetens att möta kunders ökande behov av strategisk och operativ rådgivning inom företags- och marknadskommunikation. Jag ser fram emot att bli en del av Diplomatgruppen och delta i arbetet med att vidareutveckla den redan starka positionen, säger han i en kommentar.

Diplomatgruppen består i dag av Diplomat Communications, en rådgivare inom public affairs, corporate communications och finansiell kommunikation, varumärkesbyrån Youme Agency, Repeat Studio som utvecklar digitala strategier och digitala kundupplevelser samt contentbyrån Tale.

Nu adderas alltså kommunikationsbyrån Strateg till den listan.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat Communications

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev