Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"Det är helt sjukt – otroligt att han ringde mig"

Publicerad: 13 november 2017, 12:20
Uppdaterad: 13 november 2017, 15:30

Daniel Hallberg. Foto: Janne Næss

Reklamaren Daniel Hallberg berättar om knäcket som Kristian Luuks sidekick i showen "Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg".

Ämnen i artikeln:

King

JN


Tv-stjärnan Kristian Luuk blåser nytt liv i sitt format ”Sen kväll med Luuk”, och den här gången tar han hjälp av reklamaren och instagram-profilen Daniel Hallberg. Den 22 februari har den nya talkshowen, som döpts till ”Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg” premiär på Scala teatern. Två gäster per kväll kommer att bjudas in, och fyra shower är planerade.

Reklambyrån Kings ad Daniel Hallberg, hade aldrig tidigare träffat Kristian Luuk, när talkshow-veteranen plötsligt ringde upp honom för en månad sedan, för att berätta om sin idé.

– Han frågade om jag ville vara med som sidekick, berättar Daniel Hallberg för Dagens Media, och fortsätter:

– Det är helt sjukt. Jag har fortfarande inte landat i detta, och det känns otroligt att han ringde mig. Jag älskar talkshows och han är en legendar inom området, säger han.

Kristian Luuks sidekick när talkshowen ”Sen kväll med Luuk” gick på tv, var ingen mindre än Felix Herngen, som genom tv-formatet slog igenom stort som komiker.

– Jag har lite tunnelseende just nu, och får landa på vägen. Mest angelägen är jag om att göra detta så bra som möjligt. Om materialet blir bra så slipper jag vara nervös. Kristian och jag har ett väldigt bra flow och en bra kemi när vi träffas, så det känns bra, säger Kings ad.

Daniel Hallberg beskriver sin roll som en ”klassisk sidekick” under intervjuerna. Förutom att dj:a och spela musik, så kommer han att hitta på något kul och skräddarsytt med varje gäst. Det kan röra sig om något som sker live på scenen, eller en förinspelad sketch.

Kommer det att dyka upp någon gäst från din egen bransch?

– Det är inte omöjligt att det dyker upp någon reklamare, men primärt kommer vi att bjuda in nationellt kända gäster.

Kristian Luuks och Daniel Hallbergs gäster är ännu inte spikade, men kommer att lanseras inom kort, berättar han.

Ad på King, Instagramprofil och nu talkshow-sidekick. Hur hinner du med?

– Man hinner med ganska mycket på 24 timmar om man inte har barn, och dessutom har en flickvän på andra sidan av Atlanten. Jag tycker att allt jag håller på med är lustfyllt, och ser det inte som ”jobb” på det sättet. Jag drömmer om att ha kul hela tiden och det är det enda jag kollar av med mig själv varje dag, säger han.

Hur ser framtiden ut, lämnar du King om detta går riktigt bra?

– Nej det gör jag inte. Jag har åtta år bakom mig i reklambranschen, och jag trivs här. Att ha en fot i det ”mediala” tycker jag bara förhöjer mitt jobb på King. Det gör att jag presterar bättre och växer som person. Dessutom kan det fungera som en isbrytare med till exempel nya kunder, svarar Daniel Hallberg.

Han lägger till:

– Jag inspireras mycket av till exempel Jens Lapidus och Felix Herngren, som har flera yrkesroller som stödjer varandra. En sådan effekt skulle jag vilja nå.

På sikt drömmer Kings ad om att driva sin egen byrå.

– Det vore väldigt kul om det blev så en vacker dag, men jag tar ett år i taget, säger AD:n

Vad jobbar du med på King just nu?

– Just nu är jag inne i en produktionsperiod där jag jobbar väldigt mycket med film. Bland annat med Svenska Spel, Triss och Keno. Bredvid det jobbar jag med Cloetta, men mer på ett strategiskt plan.

När Kristian Luuk berättar för DN om samarbetet säger han:

– Det är en kick att få jobba med någon som är mycket yngre. Jag känner redan hur kul det här är och vilken energi jag får av Daniel. Det är väldigt lätt när man blir äldre att vila i det man har och sitta och vara nöjd och mätt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev