Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dentsu ställs inför rätta efter självmordet

Publicerad: 14 Juli 2017, 08:37
Uppdaterad: 14 Juli 2017, 09:15

Dentsus kontor i Japan. Foto: Flickr

Åklagare ska enligt uppgift göra ett exempel av det arbetsrelaterade självmordet i Japan.


Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis

Dentsu, Japans största reklambyrå, ska enligt uppgift ställas inför rätta under en offentlig rättegång i Japan, skriver Campaignlive. Bakgrunden till rättegången är den rättsliga process som inleddes förra året efter att en anställd tagit livet av sig på grund av för hög arbetsbelastning.

Under en offentlig rättegång kommer åklagare försöka lyfta den roll som Dentsu har spelat i självmordet. Enligt lokala rapporter har åklagarna planer på att göra praxis av fallet för att avskräcka företag från att låta "karoshi" – det vill säga död genom överarbete – inträffa.

Självmordet ägde rum på juldagen 2015 och i oktober 2016 klassade ett statligt japanskt arbetsorgan händelsen som "karoshi" – vilket innebär att självmordet var arbetsrelaterat. Den anställde begick själmordet efter att ha jobbat 130 timmar övertid på en enda månad med endast 10 timmars sömn per vecka.

I slutet av 2016 meddelade vd:n för Dentsu Inc, Tadashi Ishii, sin avgång och tog samtidigt på sig fullt ansvar för det inträffade.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.