Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dear Friends & Shout varslar

Publicerad: 18 September 2015, 08:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:26

Sju medarbetare varslas på reklambyrån Dear Friends & Shout.


Ämnen i artikeln:

Dear Friends Shout

Dagens Media kan idag berätta att reklambyrån Dear Friends & Shout varslar sju av sina 55 anställda. Framför allt rör det sig om tekniker och systemutvecklare.

– Vi måste bli mer konkurrenskraftiga och gjorde ett beslut efter sommaren om att vi måste ändra vårt fokus. Vi har valt att satsa mer på den kreativa sidan och dra ner på den tekniska. Många av våra kunder har redan teknik inhouse och då blir det onödigt för oss att ha den kvar, säger Dear Friends & Shouts vd Roger Brovik till Dagens Media.

Förhandlingar med facket ska inledas redan under denna vecka.

– Vi vill bli en mer strategisk idébyrå. Det är såklart tråkigt när bra människor måste gå. Men vi tror att de har ganska lätt att få andra jobb. De är ju galet bra på det de gör så det är nog inga problem.

Byrån har bland annat kunder som Stena Line, Bingolotto, C More och tidigare i år fick man in Stayhard som kund efter en pitch med andra reklambyråer.

Tidigare i år köpte Dear Friends upp Shout och slog ihop bolagen.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dear Friends Shout

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.