lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

DDB skapar nordisk byrå

Publicerad: 28 april 2017, 06:45
Uppdaterad: 28 april 2017, 06:53

DDB-byråerna i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors går samman och skapar en gemensam byrå. Samtidigt återvänder Andreas Dahlqvist och intar rollen som ny kreativ chef.


HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


De sammanslagna byråerna tar namnet Nord DDB och skapar samtidigt ett nätverk inom DDB utan gränser. Det innebär att byråerna kommer ha en gemensam resultaträkning.

Efter sex år i New York återvänder Andreas Dahlqvist till Sverige för att inta rollen som nordisk kreativ chef. Tillsammans med Niclas Melin och övriga lokala partners ska han forma den nya byrån. Han kommer senast från rollen som kreativ chef på byrån Grey New York.

– Jag har oräkneliga gånger under mina år i USA fått frågan vad det är som gör att det kommer så mycket talang från Norden, och det är nog ingen som helt kan sätta fingret på vad det är, säger Andreas Dahlqvist, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men helt klart är det så att det som präglar Norden just nu är en extremt unik blandning av teknologi, pop-kultur och en uppfinningsrikedom (som kanske har sitt ursprung i att överleva lite för långa vintrar) och jag tror att det ger oss ett försprång i en tid då hela kartan ritas om för vad en kreativ byrå kan vara.

I och med sammanslagningen kommer DDB:s medarbetare röra sig fritt mellan länderna och kunna hjälpa ergionala och internationella kunder i sina projekt.

– Det innebär ett öppet synsätt på samarbete som kommer passa människor som definierar sin arbetsplats mer som ett delat sätt att tänka än som en skrivbordsplats på ett kontor, säger Tove Langseth som leder Stockholmskontoret, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev