Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

DDB:s nordiska storbyrå sjösätts

Publicerad: 23 oktober 2017, 06:25
Uppdaterad: 23 oktober 2017, 13:54

Andreas Dahlqvist. Foto: Janne Næss

Den 20 oktober var det dags – Nordensatsningen "Nord DDB" sjösattes. "Vi har en rad initiativ och nya kundsamarbeten på gång", berättar storbyråns kreative chef Andreas Dahlqvist.


Ämnen i artikeln:

Andreas Dahlqvist

I våras stod det klart att DDB:s fyra nordiska byråer skulle bli en gemensam, med namnet "Nord DDB", och i fredags var det dags för sjösättningen av Norden-satsningen.

Andreas Dahlqvist som lämnat sin roll som CCO på Grey i New York är nya Nord DDB:s kreativa chef.

Hur kommer DDB att jobba annorlunda, och hur kommer kunder och medarbetare att märka av förändringen?

– Vi har gemensamt stakat ut en riktning och spel-idé som alla byråer sluter upp kring, och kommer att fungera som en byrå med en och samma resultaträkning. Att ha samma resultaträkning kanske låter som en detalj i sammanhanget men det är helt avgörande för att kunna mobilisera den bästa talangen kring våra kunder, säger Andreas Dahlqvist till Dagens Media.

För DDB:s kunder betyder det tillgång till en större talangbas och att byrån fritt delar mer nischad kompetens över hela norden, menar Andreas Dahlqvist.

– För de som jobbar inom "N O R D" betyder det att man får hela regionen som spelfält, att man ena veckan kanske jobbar i Köpenhamn och Stockholm, Oslo eller Helsingfors veckan efter, säger Nord DDB:s kreative chef.

Jag såg bland annat en tårtbild på Instagram - hur firade ni den nya bebisen?

– Det stämmer, vi avslutade veckan med att fira lanseringen med tårta och bubbel och pratade om vår idé och riktning. Sen gillar man ju att trycka sin nya logga på allt från stickers till tårtor.

Hur har du själv arbetat inför lanseringen sedan du kom hem från USA?

– Jag började 1 september och har sedan dess fokuserat på kunder och lanseringen av "Nord".

Du har övergivit New York för förorten Stocksund. Hur är det att vara tillbaka i Stockholm?

– Det känns bra att vara tillbaka. Jag har knappt varit hemma på drygt sex år och det har hänt mycket med Stockholm. Den här regionen har också en helt unik profil vad gäller kreativitet och uppfinnar-mentalitet vilket känns väldigt kul att fullt ut få vara en del av igen.

Vad händer på Nord DDB i höst, och vad hoppas ni på?

– Vi har en rad initiativ på gång som kommer att rulla ut under hösten som jag inte riktigt kan prata om än. Vi har också ett par nya kundsamarbeten som känns spännande som vi snart kan prata mer om.

Vad har du själv på agendan denna vecka - du ska ut och resa en del har jag förstått?

– Jag är i Barcelona i dag och i morgon för ett par möten, och avslutar veckan i Oslo.

Nord DDB:s lanseringsfilm:

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Andreas Dahlqvist

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.