Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

DDB Design gör grafisk design för whiskey

Publicerad: 3 December 2013, 12:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:54

DDB Design hjälper Box Whiskey att plocka fram ett övergripande designkoncept. Syftet är att hjälpa destilleriet ut på marknaden.


Ämnen i artikeln:

DDB

I december 2010 startade Box Destilleri sin tillverkning av en ny whiskey i Ådalen. Idag produceras 100 000 liter akohol per år.

DDB Design ska nu hjälpa produkten ut på marknaden och ta ett helhetsgrepp kring varumärkets identitet och förpackningsdesign. Syftet är att etablera företagets nya varumärke globalt.

I vår kommer det första släppet av Box egen whiskey på flaska. DDB Designs ska inför kommande release skapa ett övergripande designkoncept för Box Single Malt Whiskey och också skapa en design för Boxs första släpp av whiskeydestillat.

– Vi bedömde tidigt att valet av designbyrå är ytterst viktigt om vi ska lyckas etablera ett nytt globalt varumärke på den genomdesignade dryckesmarknaden, säger Hasse Nilsson, marknadschef på Box Destilleri i ett pressmeddelande.

DDB Design startade 2010 som en integrerad designbyrå i DDB Stockholm och har idag 10 anställda.

Malin Ljungberg

Ämnen i artikeln:

DDB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.