Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Daytona: "Vi såg vissa likheter"

Publicerad: 28 Februari 2011, 13:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:04

Daytona förlorade upphandling för riksdagen.se. Nu ifrågasätter de den vinnande byråns förslag. ”Vi såg vissa likheter med vår inlämning”, säger Rasmus Sellberg.


Ämnen i artikeln:

Daytona

Det var under hösten 2009 som Daytona deltog i en upphandling för riksdagen.se. Byrån förlorade dock upphandlingen, till Knowit, och bestämde sig då för att lägga upp det egna förslaget på sin sajt.

I dagarna släppte Knowit en betaversion av den nya riksdagen.se, något som fick Daytona att vakna till. Enligt byrån kändes sajten "bekant".

"Anledningen till igenkänningen blev uppenbar när vi plockade fram vårt designförslag från upphandlingen”, skriver Rasmus Sellberg på Daytona i ett blogginlägg, där han jämför Daytonas designförslag med Knowits ursprungliga förslag.

Knowits förslag har i sin tur inga likheter med betasajten.

Han frågar vidare om det inte bara är en slump, eller om Knowit inspirerats av deras förslag: ”Är designen på den nya betasajten mer inspirerad av vår inlämning än av KnowIT:s?”

När dagensmedia.se ringer upp Rasmus Sellberg vill han dock inte kritisera Knowit för ett eventuellt plagiat.

– Vi såg vissa likheter med vår inlämning. Om det nu är så att de är inspirerade av oss så är det bara smickrande. Poängen med bloggposten var bara att ställa frågan, säger han.

Ni är inte sura då?

– Nej, absolut inte. Det här var dessutom länge sen.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Daytona

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.