Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dansk pr-byrå vill starta i Sverige

Publicerad: 1 december 2011, 05:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Den danska kommunikationsbyrån Effecor planerar att öppna kontor i Stockholm. Jakten på en vd har redan inletts.


Effector ägs av den norska kommunikationskoncernen Media Bergen samt Elisabeth Tissot Ludvig. För dagensmedia.se berättar Elisabeth Tissot Ludvig att Effector har planer på att etablera sig i Stockholm, men att formerna för etableringen ännu inte är färdiga.

- Vi är på utkik efter att etablera Effector i Sverige igen. Vi var tidigare etablerade i Stockholm i fyra år, men stängde igen under finanskrisen 2009. Vi undersöker möjligheterna, men vi har inte bestämt oss för hur en etablering kommer att se ut, till exempel om det blir i form av etablering av en ny byrå eller ett samarbete eller medägandeskap med en svensk byrå, säger Elisabeth Tissot Ludvig till dagenmedia.se.

Har ni börjat titta på vem som skulle kunna vara aktuell för vd-posten?

– Vi pratar med olika intressanta personer och tittar på olika platser, det är allt jag kan säga. Men vi har inte bråttom med detta, vi har redan svenska partners, som Schwartz Communication, Effektiva Media och Comma. Vi har en pan-skandinavisk vision men just nu fokuserar vi på vår nystartade byrå i Norge.

Effector etablerade för 12 år sedan och är en kommunikationsbyrå inriktad på hälsofrågor. Byrån har 12 medarbetare i Danmark och 2 i Norge. Byrån omsatte närmre 10 miljoner kronor under 2010.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.