Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Daniel Collin till Vinter

Publicerad: 7 Februari 2018, 06:55
Uppdaterad: 7 Februari 2018, 07:09

Ronny Olovsson, partner och pr-strateg på Vinter, Daniel Collin, ny senior kommunikationsstrateg på Vinter och Magnus Ahlqvist, partner och creative director på Vinter.

Mediebyrån MEC:s tidigare vd Daniel Collin går till kommunikationsbyrån Vinter.


Ämnen i artikeln:

MECVinterDaniel Collin

Nu står det klart att Daniel Collin, tidigare vd för MEC, värvas till kommunikationsbyrån Vinter.

– Även om stora delar av kommunikations- och mediebranschens överlevnad bygger på förmågan att anamma möjligheterna med digitalisering och datahantering är min tro att det i slutänden är människorna som gör skillnaden när det gäller hur bra kommunikation blir till. Därför blir den enkla slutsatsen vad jag tycker är viktigast av allt att: Jag vill jobba med bra människor. För mig är bra människor positiva, professionella, prestigelösa, nyfikna, vill utveckla och utvecklas, göra bra saker bättre och de gläds åt när det går bra för dem de jobbar tillsammans med. Allt detta tycker jag finns hos Vinter, säger Daniel Collin i ett pressmeddelande.

På Vinter får Daniel Collin rollen som  senior kommunikationsstrateg med tydlig spetskompetens inom medieanalys och medierådgivning.

Helena Eriksson, vd på Vinter:

– Vi har sedan ett par år sett en tydlig förskjutning där vi får en allt mer strategisk roll hos kunden där vi måste möta behovet av att kunna förstå och förutse mediernas utveckling. Här är det viktigt att vi stärker Vinter och med Daniel Collin får vi in just en erfaren medieanalytiker som befunnit sig exakt i smärtpunkten där utvecklingen sker. Vi tror att vi som byrå måste axla en allt större roll för våra kunder för att kunna leverera den kundnytta vi vill.

Det var i augusti Daniel Collin avgick som vd för MEC inför den kommande sammanslagningen med Maxus, som tillsammans bildade byrån Wavemaker.

I en intervju med Dagens Media i förra veckan, sade Daniel Collin att han redan för tre år sedan bestämt sig för att lämna MEC inom tre år.

– Det är ju en rätt lång tidshorisont så jag kände ingen stress. Jag kände väl bara att jag inte ville vara där resten av livet. När den tanken slagit en så börjar man fundera lite på framtiden. Men inget dök upp eller kom i vägen förrän beskedet om sammanslagningen med Maxus. Då hade nästan tre år gått och jag tyckte att det var ett bra tillfälle. Jag var ju liksom MEC och om det försvann så var det naturligt för mig att gå, sade Daniel Collin till Dagens Media.

Efter sammanslagningen startade Daniel Collin tillsammans med retorikexperten Stefan Hedlund upp det egna bolaget Barking Frankie, genom vilket han tagit uppdrag under hösten inom rådgivning, nätverkande och affärsutveckling.

Vinter har nyligen rekryterat ett flertal nya medarbetare, bland annat från TV4 och Expressen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MECVinterDaniel Collin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.