Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Daniel Collin: "Jag känner känslan av att vara en free agent”

Publicerad: 1 Februari 2018, 12:56
Uppdaterad: 1 Februari 2018, 13:55

"Jag har haft förmånen att kunna skapa ett bra nätverk både i och utanför Sverige så är det kul att kunna hjälpa till som rådgivare och matchmaker", säger Daniel Collin.

Sedan avgången som vd för MEC har Daniel Collin inte varit så rastlös som han från början planerat. "Jag hade en tanke i samband med lämningen - att jag resten av hösten skulle göra så lite som möjligt. Så blev det väl inte riktigt."


Ämnen i artikeln:

MEC

Det var i augusti Daniel Collin, tidigare vd för MEC, avgick inför den kommande sammanslagningen mellan MEC och Maxus. Beslutet var något han funderat på ett tag och sammanslagningen blev rätt tillfälle.

–  Jag hade egentligen bestämt mig för tre år sedan: att jag inom tre år skulle vara därifrån. Det är ju en rätt lång tidshorisont så jag kände ingen stress. Jag kände väl bara att jag inte ville vara där resten av livet. När den tanken slagit en så börjar man fundera lite på framtiden. Men inget dök upp eller kom i vägen förrän beskedet om sammanslagningen med Maxus. Då hade nästan tre år gått och jag tyckte att det var ett bra tillfälle. Jag var ju liksom MEC och om det försvann så var det naturligt för mig att gå.

I samband med att han slutade gick både telefonen- och mejlinkorgen varm och hösten har till stor del spenderats på möten med en hel del gamla vänner - men också nya.

Till att börja med att satte jag upp ett eget bolag tillsammans med en kär gammal vän som jag känt i 20 år och tycker är Sveriges främsta retorikexpert, Stefan Hedlund. Vi registrerade Barking like Frankie tillsammans i november. Bakgrunden till namnet är att vår familj skaffade hund i höstas. Frankie, som han heter,  kunde tidigt skälla och visa tydligt vad det är han vill. Det blev ett kul namn på företaget och det är ett namn som gör mig glad. Jag ville inte kasta mig in i en ny anställning efter 12-13 år som vd så det var skönt att ta tillfället i akt och göra det jag känner för och tycker är roligt.

Under hösten har Daniel Collin tackat ja till lite olika uppdrag han tyckt verkat kul och genom företaget Barking like Frankie arbetar han och kollegan Stefan Hedlund med rådgivning, nätverkande och affärsutveckling.

Jag har haft förmånen att kunna skapa ett bra nätverk både i och utanför Sverige så är det kul att kunna hjälpa till som rådgivare och matchmaker. Just nu har vi inga tankar på att expandera, men man vet aldrig. Jag har fått lite förfrågningar från olika styrelser så jag funderar men kan inte bekräfta något just nu.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag känner känslan av att vara en “free agent.” Och det är en skön känsla efter att ha varit anställd nästan hela livet. Och som en klok person en gång sa till mig: det är en stor skillnad att känna att man jobbar för sina kunder mot att känna att man jobbar för sina chefer. Man har inte samma trygghet utan fast anställning, men jag gör sånt som jag tycker är roligt och tar mig tid att göra det jag tycker är kul. Jag gillar att skriva och lära mig nya saker. Nyligen köpte jag en utbildning i mental träning som jag läser på distans

Hur ser det ut med projekt för 2018?

Vi kör på lite löpande med rådgivningen genom företaget. Jag ska eventuellt till Norrbotten Media Week. Möjligen har jag kommit lite längre med andra projekt till dess och kan berätta mer då.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MEC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.