Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dagens Samhälles avstängde reporter gör upp med arbetsgivaren

Publicerad: 14 December 2015, 08:47
Uppdaterad: 21 December 2015, 15:47

Dagens Samhälles avstängde reporter Thord Eriksson lämnar tidningen.


Efter att Thord Eriksson öppet kritiserat ledningen på Dagens Samhälle i en artikel i tidningen Journalisten blev han avstängd.  Dagens Samhälle inledde även en juridisk process mot honom.

Tidningens publisher Mats Edman, som har fått skarp kritik av medarbetare, har inte velat kommentera avstängningen men i ett mejl till personalen har han skrivit:

" Ni får själva värdera alla påståenden som sprids. Vi bedriver inte personalpolitik och interninformation via medierna utan håller oss till de sedvanliga vägarna och anstränger oss för att följa god umgängessed liksom de regler och lagar som gäller på arbetsmarknaden."

Nu lämnar Thord Eriksson Dagens Samhälle, skriver Journalisten. Han och arbetsgivaren har kommit överens om att gå skilda vägar och har slutit en uppgörelse.

– Det råder en brist på samsyn kring hur det redaktionella arbetet ska bedrivas, om jag uttrycker det diplomatiskt. Vi kom fram till att detta var den bästa lösningen, säger Thord Eriksson till Journalisten.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.