Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

CSN söker kommunikationsbyrå

Publicerad: 10 januari 2013, 07:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

UPPDATERAD. Centrala studiestödsnämnden behöver hjälp med sin kommunikation.


Reklambyrån Blomquist vann i konkurrens med 15 andra byråer uppdraget att bli CSN:s reklambyrå för två år sedan.

Nu är det dags för en ny upphandling.

CSN vill skriva ramavtal med en byrå som ska hjälpa till med konsultstöd för strategiska kommunikationsuppdrag. I uppdraget ingår att erbjuda ”metodstöd, rådgivning, utbildning och i vissa fall även reklambyråtjänster” i nära samarbete med CSN:s kommunikationskontor.

– Den tjänst vi nu söker ligger mer på det strategiska planet. Blomquist jobbade vi mer praktiskt med som reklambyrå, säger Agneta Solander, informationschef på CSN.

Blomquist, som hade avtal på två år med option på förlängning i ytterligare två, får inte förnyat förtroende.

– Det avtalet är avslutat, säger Agneta Solander.

Enligt Janne Åkerblom, byråledare för Blomquist, är det inget stort avbräck för byrån.

– Under upphandlingsperioden har CSN genomfört ett organisationsarbete och vi har endast gjort något enstaka kommunikationsuppdrag. Det är klart att vi trodde att det fanns ett större kommunikationsbehov hos CSN. Men det kanske kommer under nästa upphandlingsperiod, skriver han i ett mejl till dagensmedia.se.

Janne Åkerblom berättar att byrån ska titta på den nya upphandlingen. Han har dock inte bestämt om Blomquist ska vara med i den eller inte.

Den byrå som går segrande ur den nya upphandlingen ska kunna hantera både strategisk kommunikation samt reklambyråtjänster.

– Antingen ska den byrå vi upphandlar även ha kompetens inom reklambyrådelen, eller ha en underleverantör som kan hantera reklambyrådelarna, säger Agneta Solander.

Byråer som vill slåss om uppdraget ska lämna in sina anbud senast i mitten av februari.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.