Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Creuna mer än halverar vinsten

Publicerad: 11 Juli 2014, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:33

Digitalbyrån Creuna minskade sitt resultat med 59 procent under 2013.


Ämnen i artikeln:

Creuna

Sveriges största digitala byrå Creuna, med kontor i Stockholm och Göteborg, har offentliggjort sina siffror för 2013. Totalt omsatte byrån 135,5 miljoner kronor. Det är en minskning från förra årets 140,6 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskade med hela 59 procent, från 16,9 miljoner kronor till 6,9 miljoner kronor. Samtidigt ökade antalet anställda under året, från 101 till 109 personer.

– Vi såg under hösten att det var lite trögare än vanligt på marknaden generellt sätt. Men vi växte på ändå och byggde inför 2014. Jag är trots allt nöjd med 2013, även om man inte kan vara nöjd med att resultatet sjönk, men vi växte som sagt inför 2014 och det var ett medvetet val, säger Thomas Enzell, vd på Creuna, till Dagens Media.

– Vi gör en marginal på 5-6 procent, men vi är bortskämda med bra marginaler, det har legat på runt 13 procent. Förra året fick vi inte tillräcklig omsättning.

I förvaltningsberättelsen kan man läsa följande:

"Under året har förhållandet gentemot befintliga kunder utvecklats och stärkts och ett flertal nya kunder har knutits till bolaget. Creuna arbetar huvudsakligen med företag som har ambition att vara ledande inom digital utveckling inom sin bransch. Bland dessa kan nämnas Arla, Electrolux, Liseberg, Praktikertjänst, SPP, Stockholm Business Region och Stockholms stad.

Bolagets satsning i Göteborg har slagit väl ut och man är nu i den regionen en etablerad aktör med ett antal nya strategiska kunder som Göteborgs stad, Volvia, Västtrafik och Liseberg."

I år ska byrån flytta till nya lokaler både i Stockholm och Göteborg och under det första kvartalet har Creuna rekryterat ett 10-tal nya medarbetare. I augusti går flyttlasset.

Thomas Enzell ser positivt på framtiden.

– Vi har en uttalad växstrategi och 2014 har börjat kanonbra, säger han.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Creuna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.