Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

CP+B säger upp kreatörer

Publicerad: 28 November 2012, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

UPPDATERAD. Göteborgsbaserade CP+B Europe säger upp tre kreatörer på grund av arbetsbrist.


Ämnen i artikeln:

CP B Europe

Bland de uppsagda finns Ulrika Good, som gick till CP+B i april 2011 från Goss, som senare gick i konkurs.

”På grund av arbetsbrist är jag och två andra kreatörer uppsagda, på fredag jobbar jag min sista dag på CP+B och efter det är den arbetsmässiga delen av mitt liv ett diffust töcken”, skriver Ulrika Good i sin blogg.

En av CP+B Europes största kunder är det krisande flygbolaget SAS. Gustav Martner, vd på byrån, ville för två veckor sedan inte säga något om hur SAS sparpaket påverkar CP+B Europe.

– Vad det gäller vår egen ekonomi är det samma sak. CP+B ägs av ett Nasdaq-noterat företag och vi kan naturligtvis inte avslöja det minsta om framtida resultat på anmodan från pressen, sade han till dagensmedia.se.

Anledningen till att byrån nu säger upp tre anställda är att CP+B drar ner globalt, vilket även drabbar det svenska kontoret, berättar Gustav Martner när dagensmedia.se når honom.

– Vi jobbar väldigt integrerat med våra andra kontor och generellt sett behöver vi trimma lite inom CP+B och vår del i detta är att vi har svårt att få beläggning för samtliga kreatörer. Dessutom har också andra kunder tumskruvarna på sig, säger han.

Har detta något med SAS att göra?

– Det här är inte direkt relaterat till SAS. Vi jobbar vidare med dem.

Samtidigt väljer några anställda att säga upp sig, vilket gör att CP+B Europe kommer att gå från cirka 57 anställda till ungefär 50, berättar Gustav Martner.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CP B Europe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.