Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

CP+B:s provocerande kommunikation ska stärka Betsafe

Publicerad: 25 mars 2015, 13:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

En färgglad spelbransch full med klyschor. Så beskriver Anders Davidsson branschen. Nu väljer han en ny approach för Betsafe.


Ämnen i artikeln:

BetsafeCP B

Efter en pitch kliver CP+B Scandinavia in som den byrå som ska ta fram en ny strategi- och kommunikationsplattform för spelbolaget Betsafe.

– Betsafe hade gjort sin hemläxa och hade researchat. Ibland blir man en byrå av många, men i den här pitchen var det inget jättestort urval, säger Anders Davidsson, vd på Crispin Porter + Bogusky Scandinavia, till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har en tidigare historik av att arbeta med spelbolag och Betsafe gillade vad de hade sett av oss. Vi fick beskedet bara ett par dagar efter pitchen att vi vann "hands down", så det var roligt.

Enligt Anders Davidsson ska byrån göra all Betsafes kommunikation och ska utveckla en uppdaterad varumärkes- och kommunikationsstrategi för allt spelbolaget gör.

– Betsafe är inne i en massa olika aktiviteter, bland annat biltävlingen Gumball 3000, och de tittar sig hela tiden omkring på marknaden för att hitta nya sätt att bygga sitt varumärke på. Där kommer vi att vara med i alla aspekter.

Anders Davidsson tror också att den nya kommunikationen både kan komma att provocera och utmana.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, men vår pitch utmanade en del av branschens konventioner. Den här branschen är full av klyschor, glada vinnare och att allt ska vara så jävla färgglatt och kul. Nu kommer vi att jobba med en helt annan approach, säger han och fortsätter:

– Vissa kommer kanske att uppfatta det vi ska göra som utmanande och provocerande, speciellt inbitna spelare. Det finns nog ingen risk att folk blir förbannade, även om det skulle vara lite roligt.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BetsafeCP B

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.