Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Cohn & Wolfe stänger Göteborgskontoret – sex anställda får gå

Publicerad: 26 Oktober 2012, 13:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Cohn & Wolfe Sverige avvecklar sitt förlusttyngda Göteborgskontor. Istället ska pr-byrån fokusera helt på Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Cohn Wolfe

Efter att ha redovisat minusresultat i flera år väljer väljer Cohn & Wolfes vd Marta Karlqvist nu att slå spiken i kistan för byråns Göteborgskontor.

Tidigare i år gick Göteborgskontoret igenom en omorganisation som skulle kapa kostnaderna. Marta Karlqvist tog över vd-posten och försök gjordes att renodla verksamheten.

– Göteborgskontoret drevs tidigare som ett separat aktiebolag med en egen vd som rapporterade till huvudkontoret. Det var två helt olika verksamheter och när jag tog över i januari kikade vi på hur de två byråerna skulle kunna jobba närmare varandra, säger Marta Karlqvist till dagensmedia.se.

Men trots det lyckades byrån inte vända den negativa trenden och nu skrotas alltså kontoret helt.

– Utmaningen vi hade i Göteborg var att man jobbade väldigt mycket med tidningsproduktion och det fanns tyvärr inte någon större efterfrågan efter det. Det är jättetråkigt men vi måste fokusera på de tjänster som efterfrågas.

Totalt berörs sex medarbetare av nedläggningen.

– Det är tragiskt för alla som berörs och det är det oavsett om man får gå från en byrå som ska fortsätta drivas eller om den ska läggas ner. Jag har verkligen känslor för de personer som berörs. Det är fruktansvärt.

I Stockholm går det däremot bättre.

– Det går jättebra. Vi ser en större efterfrågan på våra tjänster och har vänt på byrån helt och hållet sedan 2010. Vi har fått fem nomineringar i Spinn och 2012 kommer dessutom att bli ett väldigt bra år. Det är roligt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Cohn Wolfe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.