Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Cohn & Wolfe pressade sig in i pitchen – vinner Circle K

Publicerad: 16 Februari 2016, 12:32
Uppdaterad: 8 Maj 2017, 13:44

Bensinjätten Statoil förbereder sig för det stora namnbytet till Circle K. Cohn & Wolfe kammar hem jättekontot – trots att byrån inte var inbjuden i pitchen. "Vi armbågade oss in", säger vd:n Marta Karlqvist.


Ämnen i artikeln:

Cohn WolfeCircle K

I maj börjar utrullningen av Statoils nya varumärke Circle K. Sedan tidigare jobbar Statoil Fuel & Retail med Starcom, SMFB samt F&B Factory. Dessa samarbeten är på europeisk nivå.

Nu har Statoil fuel & retail Sverige genomfört en pr-byrå-pitch för den svenska marknaden. Totalt åtta byråer bjöds in för att pitcha på storkontot, som förutom namnbytet även innefattar företagskommunikation, marknads-pr, hållbarhet, drivmedelskommunikation, employer branding, krishantering och public affairs.

Men det blev ingen av de på förhand inbjudna byråerna som kammade hem kontot, kan Dagens Media berätta.

Istället föll valet på Cohn & Wolfe – som bjöd in sig själva.

– Vi armbågade oss in. Det är vansinnigt roligt att vinna detta uppdrag och en fjäder i hatten för oss. Vi är Sveriges minsta bredaste byrå och detta uppdrag innehåller allt som vi kan, säger vd:n Marta Karlqvist till Dagens Media.

Lisa Vejlo, kommunikationsansvarig på Statoil Fuel and Retail Sverige, bekräftar att Cohn & Wolfe inte fanns bland de åtta ursprungliga byråerna.

– Cohn & Wolfe fick upp ögonen för att vi genomförde en pitch och hörde av sig. De passar väldigt bra in i vårt sätt att arbeta och har både spets och bredd, säger hon till Dagens Media.

I maj ska namnbytesprocessen inledas. Det handlar inte om att byta namn på alla stationer över en natt, utan utrullningen av det nya varumärket ska ske under ett års tid.

Exakt hur det ska kommuniceras är inte klart, förutom att Circle K ska fokusera på enkelhet för kunderna.

– Vi vill göra vardagen enklare genom att ta tillvara på våra kunders tid, säger Lisa Vejlo Degerman.

Vilka risker ser ni med att byta från det välkända varumärket Statoil till Circle K?

– Statoil är ett välkänt och omtyckt varumärke med trogna kunder. Vi ser att namnbytet ger oss möjligheter att nå ut till nya målgrupper som yngre och kvinnor.

Cohn & Wolfes vd Marta Karlqvist kan inte avslöja några siffror över hur byrån gick under 2015, då ägaren WPP är börsnoterad. Hon uppger dock att byrån är i en ”tillväxtfas” och rekryterar för att expandera.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cohn WolfeCircle K

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.