Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Citat ska växa i Norden”

Publicerad: 7 December 2011, 13:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:47

En nordisk expansion och en tydligare kreativ position. Det är reklam- och produktionsbyrån Citats nye vd Lars Lundströms planer när han tillträder efter årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Citat

Lars Lundström är i dag vice vd med ansvar för affärsutveckling och cfo. Vid årsskiftet tar han dock över vd-posten från Peter Stopp. Lars Lundström blir även chef för affärsområdet Marketing Services inom Edita, där Citat ingår.

Lars Lundström har framför allt två större utmaningar framför sig – att utöka bolagets kreativa kompetens och växa i Norden.

– Vi har en central nordisk plattform som vi ska bygga vidare på. Vi har verksamhet i Finland och lite i Norge och Danmark, men vi ska kunna leverera nordiska koncept och produktion till stora nordiska reklamköpare, säger Lars Lundström till dagensmedia.se.

Reklambyrådelen av Citat utgör i dag 30-40 procent av verksamheten. Den ska växa på några års sikt.

– Vi har mycket kreativ kompetens internt, men vi behöver förtydliga det och skapa större möjligheter för att jobba kreativt. Vissa delar av marknaden ser oss fortfarande som en produktionsbyrå.

Även produktionsdelen ska växa de närmaste 3-4 åren samtidigt som reklambyråandelen blir större. Men nästa är räknar Lars Lundström inte med någon större tillväxt.

– Vi har en balanserad syn på nästa år med tanke på att marknaden är osäker. Vi ska växa lite grann och hålla vår position och våra kundkontakter och volym.

Men efter nästa år ska tillväxten både ske organiskt och genom förvärv.

– Vi tittar på allt från att ta in ett team som vill jobba med oss, eller att förvärva en befintlig reklambyrå antingen i Sverige eller andra Nordiska länder, säger Lars Lundström.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Citat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.