Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Chimney köper Åkesson & Curry

Publicerad: 28 augusti 2017, 12:31
Uppdaterad: 28 augusti 2017, 14:05

Bild 1/2  Åkesson & Curry kommer tills vidare att sitta kvar i sina gamla lokaler och behålla sitt egna varumärke, för att i nästa steg integreras med Chimneys huvudkontor på Skeppsbron i Stockholm.

Chimney stärker upp med contentbyrån Åkesson & Curry.


Ämnen i artikeln:

ChimneyÅkesson CurryContent Marketing

Genom förvärvet av Åkesson & Curry vill Chimney bredda sitt erbjudande inom content marketing – ett segment på rejält uppsving.

Enligt en nyligen publicerad studie som Dagens Media berättat om arbetar runt 70 procent av de svenska bolagen redan med content marketing och mer än hälften kommer att öka sina investeringar inom området.

– Vi har länge sett en efterfrågan på innehåll, och tittat på hur vi kan förfina erbjudandet. Nu blev det bra timing. Det här förvärvet innebär att vi verkligen kan erbjuda en ny nivå av redaktionellt innehåll, utöver digitalt och rörligt som vi varit specialiserade inom. Tillsammans blir det väldigt starkt, säger Peter Söderlind, vd på Chimney i Sverige, till Dagens Media.

Åkesson & Curry kommer tills vidare att sitta kvar i sina gamla lokaler och behålla sitt egna varumärke, för att i nästa steg integreras med Chimneys huvudkontor på Skeppsbron i Stockholm.

– Vi blir ungefär 25 personer fler i och med köpet, och vill från båda håll såklart flytta ihop så snart som möjligt. Men vi gör det i lagom takt, av hänsyn till kunder och den löpande verksamheten.

Hur mycket köpte ni för?

– Vi har valt att inte kommentera detaljerna i affären i nuläget.

– Det känns naturligt att låta Åkesson & Currys verksamhet leva vidare hos ett företag som brinner för content och storytelling. Vetskapen om att mitt livsverk nu får en ägare som är en av branschens största och mest offensiva bolag känns mycket bra. Det innebär också en trygghet för kunder och medarbetare framåt, säger Bengt Åkesson, grundare och ägare av Åkesson & Curry, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.