Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Charlie Stjernberg: "Välj skor med tanke på kullerstenarna"

Publicerad: 30 Juni 2018, 06:00
Uppdaterad: 29 Juni 2018, 11:19

ALMEDALEN 2018. Primes seniorkonsult, Charlie Stjernberg, ger sina bäst tips inför den stundande politikerveckan.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPrime

Charlie Stjernberg, senior­konsult, partner och presschef på Prime, har besökt politikerveckan 13 gånger. På frågan om varför han besöker Almedalen ställer han motfrågan: ”Varför besöker inte alla Almedalen?”.

– Man ska ha klart för sig att de omkring 4 000 programpunkterna som avhandlas under veckan gör Almedalen till världens största och längsta pågående samhällskunskapslektion, och lägger man till alla de möten som sker efter lektionstid så förstår jag verkligen inte varför inte fler är på plats. Jag skulle till och med vilja föreslå att Almedalen blev obligatoriskt för landets samtliga lärare i samhällskunskap. Det som trendar i Almedalen brukar komma att prägla både samhälle och debatt under det påföljande året.

Han säger att det gäller att läsa programmet noga i förväg och planera in vilka seminarier man absolut måste gå på.

Vilka är de vanligaste misstagen som en förstagångsbesökare gör?

– På grund av kullerstenarna ska man naturligtvis undvika obekväma skor. På samma sätt gör man ett misstag om man tror att det är lika lätt att få tag på en taxi kvällstid i Almedalen som det är utanför Riche. Men allra viktigast är att inte boka upp för många programpunkter och möten i förväg. En av de största poängerna med Almedalen, förutom kunskaps­innehållet, är alla de spontana möten som uppstår i gränderna. Rådet är därför att se till att ha en massa luckor i kalendern.

Det bästa minnet från veckan var när den amerikanske medborgarrätts- och människorättsaktivisten, politikern och baptistpastorn Jesse Jackson besökte Primes mingel.

Vilket är ditt värsta minne?

– Det här borde jag sannolikt inte berätta, men mitt värsta minne är säkert tio år gammalt och det var när vi tvingades diska hundratals plastglas i badkaret efter vårt mingel för att alla plastglas på Gotland hade tagit slut. Efter det lärde vi oss att säkra upp nog med glas för hela veckan i förväg.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPrime

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev