Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Carat: Vi hade det lägsta priset

Publicerad: 4 Oktober 2012, 11:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

Carat hävdar i sitt yrkande till Förvaltningsrätten att byrån hade vunnit upphandlingen om de inte hade diskats.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

Dagensmedia.se skrev i dag om att Carat, efter att de diskats i Svenska Spels mediebyråpitch, begär en överprövning av Svenska Spels mediebyråpitch.

Enligt det yrkande som Carat lämnat in till Förvaltningsrätten anser Carat att instruktionerna för utvärderingskriteriet "Skuggköp" har varit otydliga och att det har funnits en otydlighet vad gäller relevansen av de efterfrågade uppgifterna.

De säger även att de har lidit ekonomisk skada då de har haft det lägsta anbudspriset och därför anser att de hade tilldelats kontraktet om de inte hade diskats.

"Carat har offererat ett mycket konkurrenskraftigt anbud och om Carats anbud hade tagits med vid utvärderingsfasen hade sannolikt Carat tilldelats kontraktet då bolaget har offererat det lägsta anbudspriset, d.v.s. ett mycket konkurrenskraftigt anbud med ett förmånligt anbudspris.", skriver de.

Johan Tisell är presschef på Svenska Spel, han vill dock inte uttala sig om överklagandet.

– Den information som finns är den som ligger hos Förvaltningsrätten. Vi har gjort en upphandling och tilldelningsbeslutet är överklagat. Jag har inte för vana att kommentera att kommentera pågående processer, säger han till dagensmedia.se.

I domstolshandlingarna framgår dock att Svenska Spel anser att instruktionerna är tydliga.

"Övriga anbudsgivare har inlämnat kompletta skuggköpsbilagor i enlighet med instruktionerna", skriver de bland annat i sitt yrkande.

Dessutom anser Svenska Spel att det är ovidkommande att Carat anser att det har funnits en otydlighet vad gäller relevansen av de efterfrågade uppgifterna.

"Att Carat gör en annan bedömning av hur reklamkampanjer ska utformas och mätas har i sammanhanget inte någon betydelse då det tydligt framgår av förfrågningsunderlaget vad i anbuden som kommer utvärderas och hur sådan utvärdering kommer ske", skriver de i yttrandet.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.