Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Carat tar vd från MEC

Publicerad: 25 Juni 2013, 07:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:41

UPPDATERAD. Mediebyrån Carat har hittat en ny vd hos konkurrenten MEC.


Ämnen i artikeln:

MECCarat

Det har varit en lång rekryteringsprocess, berättar Patrik Gamryd, stf koncernchef för Aegis Media Sverige. Över 15 kandidater har utvärderats, bland annat med hjälp av en rekryteringsfirma.

– Vi hade en ganska bra spridning på profilerna. Vissa hade erfarenhet av mediebyråbranschen och andra inte. Men Nike var vårt förstaval redan i den första rekryteringsrundan, säger Patrik Gamryd.

Nike Carlstoft har ett extremt bra track record som ledare och erfarenhet av förändringsprocesser, enligt Patrik Gamryd.

– Hon är progressivt lagd och är inte rädd för att tänka nytt och att utveckla.

Nike Carlstoft kommer senast från en vice vd-roll hos konkurrenten MEC där hon varit sedan 2001. Dessförinnan var hon vd på en digitalbyrå.

– Jag har haft det fantastiskt roligt på MEC som är en fantastisk byrå. Nya människor och nya utmaningar – det är det som fick mig att tacka jag till erbjudandet, säger Nike Carlstoft till Dagens Media.

Carat har haft ett turbulent år sedan den tidigare vd:n Amanda Koutra fick lämna bolaget i augusti förra året. Under hösten tappade byrån flera stora kunder, däribland Svenska Spel, som man sedermera valde att stämma, Expert som gick i konkurs och Telenor som valde att gå till Omnicom.

I början på 2013 lade Carat dessutom ner kontoret i Malmö och tvingades säga upp personal.

– Att Carat har haft en turbulent period vet alla vid det här laget. För att ta sig ur den typen av situation behöver man driva förändringsprocesser och se över hur strukturer ser ut. Dessutom har hela mediebranschen haft ett extremt högt förändringstempo under flera år med digitalisering och ny teknik, vilket jag hoppas och tror kommer att fortsätta.

Nike Carlstoft kommer att tillträda någon gång under hösten.

– Det här känns jättebra. Jag har rekryterat många människor det senaste året och att få avsluta med en klart lysande stjärna känns jättebra. Mottagandet hos kunder och personal har också varit positivt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

MECCarat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev