Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Carat inleder stor omorganisation: "Kommer förmodligen bli färre"

Publicerad: 5 September 2013, 07:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Carat har redan förlorat förstaplatsen som Sveriges största mediebyrå. Nu inleder byrån en omorganisation – och utesluter inte personalnedskärningar, kan Dagens Media berätta.


– Vi håller på och strukturerar och organiserar om. En del i det är att vi förmodligen blir färre, säger Patrik Gamryd, ft koncernchef för Aegis Media Sverige, där Carat ingår.

Enligt bokslutet för 2012 minskade mediebyrån omsättningen från 1,9 miljarder kronor 2011 till 1,5 miljarder kronor förra året. Även byråintäkten minskade och gick från 92 miljoner kronor till 82 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick från en vinst på 2,6 miljoner kronor till en förlust på 1,8 miljoner kronor under 2012. Nu går byrån alltså in i en omstrukturering.

– Det är ingen hemlighet att omsättningsvolymer och intäkter gått ner under året. Vi kommer förmodligen bli färre, men vi har inte lagt något varsel, det är inte så många det handlar om. Jag skulle inte kalla det en nedskärning, säger Patrik Gamryd.

Ambitionen är att bilden av den nya organisationen ska vara klar i slutet på månaden. Än vill Patrik Gamryd inte spekulera i vare sig hur många som kan tvingas sluta på Carat eller hur organisationen kommer att se ut.

–  Det blir bara spekulation, Det är klart att en sådan här process handlar om anpassning till trenderna. Det är vissa lag som växer, andra som sjunker, man behöver inte vara fysikprofessor för att dra de slutsatserna, säger han.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.