Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Cancerfonden startar utredning kring af Donner

Publicerad: 10 juni 2009, 09:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:14

Efter misstankarna om förskingring mot Röda Korsets sparkade kommunikationschef, Johan af Donner, startar hans förra arbetsgivare, Cancerfonden, en egen utredning.


Johan af Donner var anställd av Cancerfonden mellan 1997 till 2004 som informations- och insamlingschef. Föreningens generalsekreterare, Ursula Tengelin, har efter rapporteringen om misstankarna mot Johan af Donner beslutat att tillsätta en utredning för de år Johan af Donner varit anställd av Cancerfonden.  

- Vi har kontaktat våra revisorer som har en speciell avdelning som sysslar just med den här typen av eventuella oegentligheter.

Finns det anledning att tro att oegentligheter har begåtts?

- I dagsläget har vi inga misstankar men eftersom vederbörande också har jobbat här så har vi tagit det säkra före det osäkra.

Tror du att den här händelsen kan påverka folks vilja att skänka till välgörenhetsorganisationerna?

- Det hoppas jag verkligen inte. Det här är en enskild händelse, något som man aldrig kan skydda sig helt emot. Man kan ha system som fångar upp sånt här i ett tidigt skede men i slutändan så är de regler och rutiner man skapar grundade på att människor har ett ärligt uppsåt.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.