onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Byrån som ska dominera Norrland

Publicerad: 15 februari 2012, 10:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Event- och sponsringsbyrån Heja! växlar upp och vill bli hela Norrlands sponsorbyrå.


HW

Henrik Widell


Heja! har växt i raks takt. För helåret 2008 omsatte byrån 17 miljoner kronor och för 2010 landade omsättningen på 24 miljoner kronor, och gjorde ett nettoresultat på 700 000 kronor. Nu siktar byrån på att växa ännu snabbare.

– Tidigare har eventdelen varit störst hos oss men vi får allt fler förfrågningar inom sponsring. Här uppe i norr har det inte funnits någon som tagit rättighetsfrågorna på allvar. Den positionen ska vi ta, säger Mattias Önell, vd på Heja!. 

Och för att göra det så anställer byrån Mattias Walfridsson, tidigare event- och marknadschef för svensk volleyboll, som ska bygga upp en avdelning för att hantera sponsring och rättighetsfrågor.

Hur ser konkurrensen ut i Norrland inom det här området?

– Den är nästan obefintlig. Fieldwork nere i Östersund är väl de som ligger närmast men här uppe är terrängen fortfarande obruten.

Guldsits?

– Båda ja och nej. Vi är för sund konkurrens och vi behöver hela tiden kompetent personal, men det är klart att det är ett gynnsamt läge.

Finns det planer på att expandera söderut?

– Inte i dagsläget i alla fall, vi sitter som sagt ganska bra där vi sitter. Men för framtiden kan det vara intressant. Vi jobbar med stora kunder som Norrmejerier och Umeå universitet, men de allra största kunderna finns ju i södra Sverige.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev